Iktoon-campagne, bron: Holland Dance

Juni bruist van de amateur(dans)kunst

Van rapdichten, zingen in koren en vloggen tot stand-up comedy en beeldhouwen. Overdag ict-medewerker in de avond breakdancer? Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan kunst in de vrije tijd en in juni laten zij zich zien. Want voor het eerst wordt Nederland een maand lang het podium van alle vrije tijdskunstenaars in het kader van de ‘iktoon-campagne’.

Tijdens het grootste culturele evenement van ons land tonen Nederlanders die creatief actief zijn in hun vrije tijd, hun werk. Op meer dan duizend locaties in meer dan 150 gemeenten kunst van dichtbij beleven. Houd de iktoon-facebookpagina in de gaten voor meer nieuws! Lees hieronder enkele aanraders die voor zowel danser als toeschouwer de moeite waard zijn.

 Holland Dance

Save The Date: Bootcamp 2016

Pak je agenda en een pen, de datum van de Holland Dance Bootcamp is bekend! Van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus staat het team van coaches weer voor jou klaar om je dansniveau naar een hoger niveau te tillen. De inschrijvingen openen op maandag 2 mei 2016 en lopen tot en met 1 juli 2016. 

 Holland Dance

Flamenco tot in het absurde

Op zondagmiddag 19 juni voert choreograaf Israel Galván flamenco door tot in het absurde in het Zuiderstrandtheater. Israel Galván is ‘revolutionair’, ‘avant-garde’ en simpelweg een ‘genie’ genoemd. Bekend om zijn snelle voetenwerk afgewisseld met momenten van totale rust en zijn flirt met andere genres danst Galván de flamenco op het scherpst van de snede.

 Holland Dance

Dance Date te zien op Festival Havenwerk

Op zondag 29 mei keert de Holland Dance Festivalvoorstelling Dance Date terug op het podium. Dance Date laat het wervelende eindresultaat zien van een samenwerking tussen dé choreografen van de Nederlandse dans en een topselectie van amateurdansers. Kom genieten choreografieën door Lloyd Marengo, Samir Calixto, Joost Vrouenraets, Junadry Leocaria en repertoire stukken van Nederlands Dans Theater (Bella Figura / Jiří Kylián).

Holland Dance is mede aanjager van dit landelijke initiatief.

Meer inspiratie