Foto  Holland Dance Festival

Koninklijke Hoogheden bij opening Holland Dance Festival

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden wonen donderdagavond 25 januari 2018 in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de opening bij van de zestiende editie van het Holland Dance Festival, het internationale dansfestival van Nederland.

De opening bestaat uit het Source of Inspiration Gala, dat een selectie van hoogtepunten uit het festival biedt. Het Zweedse Skånes Dansteater verzorgt het inclusieduet Dare to Wreck. Daarnaast is er een speciaal gastoptreden van het Russische Perm Opera and Ballet Theatre met een choreografie van Goyo Montero. Ook wordt tijdens het gala de Jiří Kylián Ring uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de dans in Nederland.

Voor Nederland nog niet eerder vertoonde dans

Tijdens het Holland Dance Festival treden dansers op die normaal gesproken niet of nauwelijks in Nederland optreden. Het festival heeft ruim vijftig voorstellingen op het programma staan en vertegenwoordigd negentien landen. Vijfennegentig procent van het programma voor het eerst in Nederland te zien. Het tweejaarlijks evenement vond voor de eerste keer in 1987 plaats. De zestiende editie vindt plaats van 25 januari tot en met 11 februari 2018 in Den Haag, Delft, Rotterdam en Amsterdam.

Meer inspiratie