Ish Aït Hamou

Ish Ait Hamou is geboren op 9 april 1987 en is afkomstig uit een sportieve familie. Ish raakte als kleine jongen geïnteresseerd in dansen door het zien van de moves van Michael Jackson, maar hij kreeg pas echt het gevoel dat hij wilde dansen toen hij de clip van Run DMC zag.

Ish Aït Hamou als choreograaf

De eerste stappen in de danswereld werden gezet in een breakdance crew in de buurt en naarmate de tijd vorderde werd het dansen voor Ish steeds serieuzer en belangrijker. Naast het zelf dansen gaf Ish ook les in de buurt. Zijn eerste grote klus als choreograaf kwam op zijn achttiende, toen hij aan de slag mocht voor Adidas in Duitsland. De onervaren Ish stond voor een enorme uitdaging, maar was vastberaden om zichzelf te bewijzen.

Hij had acht dansers en achttien modellen onder zijn hoede. Zijn choreografie resulteerde in een driejarige samenwerking met hetzelfde agentschap dat hem de opdracht bij Adidas bezorgde. De opdrachten stapelden zich op en Ish kreeg op die manier de kans om in Duitsland voor grote agentschappen te choreograferen en voor grote merken de shows te ontwikkelen. Tot slot ging hij nog twee maanden op tour door Duitsland met zangeres Sarah Connor.

So You Think You Can Dance

Na dit avontuur in Duitsland werd Ish bij het grote publiek bekend als choreograaf van So You Think You Can Dance. Ook had hij andere grote, commerciële opdrachten, zoals de choreografie voor Idool in België. Toen hij tweeëntwintig was kreeg hij zijn eerste opdracht als choreograaf voor een artiest. Ish toen ontwikkelde een show van een uur voor de Turks-Belgische Hadise. Met deze show zijn Ish en Hadise jarenlang op tour geweest door Turkije, Azië en Europa.

Danser, Choreograaf en Storyteller

Door al deze mooie ervaringen heeft Ish zich kunnen ontwikkelen als danser en choreograaf. Zelf heeft hij niet langer de drang om op het podium te staan, maar wel om te creëren. Dit geeft Ish ook de ruimte om dans en choreografie te combineren met zijn voorliefde voor woorden. Van jongs af aan schrijft hij al verhalen en dat uit zich in korte films, een roman die bijna af is en de Ishquotes, quotes die Ish inspirerend vindt en op internet zet. Ish omschrijft zichzelf dan ook niet langer als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als storyteller. Als storyteller wil hij alles wat hij van kleins af aan geleerd heeft combineren om zo zijn boodschap met de wereld te delen.

Reportage - 30 apr 2018

Dans Magazine spreekt met Arnold Put, een van de breakdancers in Elements of Freestyle. ISH gaat in hun nieuwste show op zoek naar gevoel van vrijheid.

Dance Around The World, Colombia, Mapalé, dans, Jan Kooijman, Ish Aït Hamou
Review - 17 mrt 2018

In Dance Around The World gaan Jan Kooijman en en Ish Aït Hamou op zoek naar typische culturele dansen van verschillende landen over de wereld.

Opnames ‘Dance Around The World’ uitgesteld
Nieuws - 24 jan 2017

De opnames voor het nieuwe dansprogramma Dance Around The World  worden tijdelijk stilgelegd. Tijdens de eerste stop voor het culturele reisprogramma, heeft presentator Jan Kooijman een knieblessure opgelopen. Op advies van de dokter houdt Kooijman komende tijd rust.

Reportage - 20 mei 2015

Na een seizoen met tegenvallende kijkcijfers komt So You Think You Can Dance 2015 tot een ontknoping. Danser Malik won het zevende seizoen! De emotionele lading was extra goot, want is het nog maar de vraag of de talentenjacht ooit terugkeert op tv.

liveshow 6, so you think you can dance, SYTYCD, Dan Karaty, Jan Kooijman, Ish, Min Hee
Reportage - 8 mei 2015

Met filmpjes uit het leven geplukt, vertelt SYTYCD het persoonlijke verhaal achter de dansers. Hoewel het publiek de dansers nu beter kent dan ooit, valt het doek voor dansers Melanie en Dane.

Reportage - 29 apr 2015

De vijfde liveshow van So You Think You Can Dance brengt een primeur: Bollywood. Met een nieuw stemsysteem en een Dance For Your Life voor iedere danser, kan de jury vanaf deze liveshow niets meer beslissen wat zorgt voor een spannende, snelle uitslag.

Reportage - 23 apr 2015

De vierde liveshow van So You Think You Can Dance 2015 bewees weer eens hoe onvoorspelbaar het stemmend publiek, en daarmee de uitslag, kan zijn. Zo werden de dansers die de meest lovende woorden van de jury kregen, diezelfde avond naar huis gestuurd.

Reportage - 16 apr 2015

In de derde liveshow van So You Think You Can Dance plaats waren alle overgebleven dansers weer samen te zien in één liveshow. Nieuw was dat niet alleen kijkers thuis konden stemmen, maar de dansers ook! Helaas vielen Marrit en Roger alsnog af.

So You Think You Can Dance 2015
Reportage - 7 apr 2015

In de tweede liveshow van So You Think You Can Dance lieten vijf nieuwe koppels vijf fantastische choreografieën zien onder luid gejuich van het publiek. Helaas gaan Andrew, Kevin en Leen niet door. Na de uitzending barstte de discussie los op social media.

So You Think You Can Dance 2015 jury SYTYCD
Nieuws - 25 mrt 2015

Voor de Bootcamp van SYTYCD 2015 reizen de dansers af naar Ierland, waar ze de traditionele Ierse dans onder de knie moeten krijgen. Wie heeft het in zich om door te gaan? Kijk vanavond om 20.30 op RTL 5 naar So You Think You Can Dance!

Pagina's

Abonneren op Ish Aït Hamou