Opnames ‘Dance Around The World’ uitgesteld

Opnames ‘Dance Around The World’ uitgesteld

De opnames voor het nieuwe dansprogramma Dance Around The World  worden tijdelijk stilgelegd. Tijdens de eerste stop voor het culturele reisprogramma, heeft presentator Jan Kooijman een knieblessure opgelopen. Op advies van de dokter houdt Kooijman komende tijd rust.

In Dance Around the World reizen ex-danser Kooijman en choreograaf Ish Ait Hamou naar verschillende landen, om daar de cultuur te leren kennen. Met als belangrijkste onderdeel: de vreemde (volks)dansen uit de onbekende samenleving, onder de knie te krijgen.

Tijdelijk geen gedans voor Jan Kooijman

Tijdens de opnames in Thailand merkte Kooijman dat er iets mis was met zijn knie. Eenmaal terug in Nederland liet de ex-danser een MRI-scan maken van zijn knie. De schade is gelukkig beperkt gebleven. Kooijman zijn meniscus en kniebanden zijn in orde. De presentator heeft ‘slechts’ last van opgehoopt vocht in zijn knie en kraakbeenderen.

De eerstvolgende reis van Hamou en Kooijman is uitgesteld. Zo heeft de presentator alle tijd om te herstellen. Er zit dan ook weinig haast achter de opnames. Dance Around the World staat gepland om pas in september 2017 op de Nederlandse televisie te verschijnen. 

Meer inspiratie