3Lab: Dance Around The World. © Jan Kooijman

Dansprogramma Dance Around the World krijgt vervolg

Er wordt een volledig seizoen ontwikkeld van Dance Around the World. Dat maakte Jan Kooijman zaterdag 19 november 2016 bekend, in de eerste uitzending van Naar bed met Irene. Eind augustus was er al een proefuitzending van het programma. Deze viel zo goed in de smaak bij het publiek, dat KRO-NCRV in 2017 het eerste seizoen gaat ontwikkelen.

In Dance Around the World reizen presentator Jan Kooijman en choreograaf Ish Ait Hamou naar verschillende landen, om daar de cultuur te leren kennen. Met als belangrijkste onderdeel: de vreemde (volks)dansen uit de onbekende samenleving, onder de knie te krijgen.

Dance Around the World in Zuid-Afrika

De proefuitzending van Dance Around The World werd uitgezonden op 22 augustus 2016, in 3LAB. Tijdens 3LAB krijgen experimentele nieuwe programma’s een kans om eenmalig uit te zenden op NPO 3. Als de programma’s een succes blijken te zijn, kunnen omroepen ervoor kiezen het concept verder te ontwikkelen.  

Tijdens deze uitzending bezochten Kooijman en Hamou de Zulustam in Zuid-Afrika. De twee ontdekten de cultuur en authentieke dans van de Zulu danskrijgers, oftewel de Indlamu.

In 2017 gaan Kooijman en Hamou hun nieuwe reizen ondernemen. In het najaar van 2017 zou het programma op de televisie verschijnen. Wanneer dit precies is, is nog onbekend.

Kijk hier de proefaflevering van Dance Around the World terug.

Meer inspiratie