3Lab: Dance Around The World. © Jan Kooijman

Nieuw tv-programma 'Dance Around The World'

Dans verbindt mensen en culturen. Met die gedachte maken Jan Kooijman en Ish Ait Hamou een nieuw tv-programma. In het culturele reisprogramma Dance Around The World gaan de 'gepensioneerde'  dansers op zoek naar dans uit verschillende plekken op de wereld. 

Voormalig modern danser Kooijman en hiphopdanser Hamou kennen elkaar van So You Think You Can Dance. Nu verruilen ze de jury-stoel voor een reis naar Zuid-Afrika om daar bij een inheemse Zulustam de dans eigen te maken en zo meer te leren over de cultuur.

Bij RTL Late Night vertelde Kooijman dat Dance Around The World niet te vergelijken is met eerdere dansprogramma’s: “Het is eigenlijk meer een reisprogramma dan een dansprogramma; het gaat veel meer over de mensen en de verhalen achter de dans.”

Dit keer geen wedstrijdelementen, alleen de vraag of ze de Zulu krijgersdans, oftewel de Indlamu, ten overstaan van het hele dorp goed weten uit te voeren. Deze eerste aflevering was te zien in 3Lab op NPO3, waarin de zender nieuwe formats uittest voor een groot publiek. Of dit bijzondere programma echt een seizoen zal krijgen is nog even de vraag. 

Dance Around The World gemist? Bekijk de aflevering van 3Lab hier terug. 

 Dance Around The World. © Jan Kooijman