Theaterdans

Dame Gillian Lynne wikipedia overleden choreografe Cats
Nieuws - 5 jul 2018

Op zondagavond 1 juli is de Britse choreografe Dame Gillian Lynne op 92-jarige leeftijd overleden.

Carole Raddato. A Maenad and a Satyr.
Reportage - 18 aug 2017

Dans bestaat als sinds jaar en dag. Vandaag de dag onmisbaar als kunstvorm of expressiemiddel. Maar welke functies had dans in de oudheid?

Noorderzon, © Pierre Borasci
Nieuws - 19 mei 2016

'Guerrilla' is een zwarte komedie over een jonge generatie Europeanen en wordt telkens met lokale performers gespeeld. Het festival is daarom op zoek naar mensen uit Groningen of omgeving om mee te spelen in de voorstelling  van El Conde de Torrefiel. 

Lieneke Mous
Blog - 5 jun 2015

Lieneke Mous staat dit jaar, met haar initiatief Young Makers Platform, op het Roestige Planken Theaterfestival van Amsterdam Roest, dat van 5 tot en met 7 juni plaatsvindt. Haar duet 'De Doos' gaat op 6 juni in première.

SPRING Academy Utrecht Performing Arts Festival
Nieuws - 3 apr 2015

Van donderdag 21 tot en met zaterdag 30 mei 2015 vindt in Utrecht de derde editie van SPRING Performing Arts Festival plaats. Tijdens dit festival organiseert SPRING Academy twee educatie programma’s Beyond Human. Aanmelden kan tot 20 april.

Zeehelden Andreas Denk
Nieuws - 20 mrt 2015

Plan d- / andreas denk gaat op 28 maart 2015 in de Krakeling te Amsterdam in première met de jeugddanstheatervoorstelling Zeehelden, een spannende dansvoorstelling over de magische kracht van de zee 

Clubbing Keren Levi
Review - 10 mrt 2015

Donderdag 5 maart ging Clubbing van choreografe Keren Levi en componist Tom Parkinson in première in het Frascati Theater te Amsterdam. In de voorstelling Clubbing wilden zij de kloof tussen muziek en dans opheffen door alle elementen op het podium in te zetten als instrument en elke beweging in een passende compositie te plaatsen.

SPRING Performing Arts Festival
Nieuws - 27 feb 2015

Van donderdag 21 tot en met zaterdag 30 mei 2015 vindt in Utrecht de derde editie van SPRING Performing Arts Festival plaats. SPRING programmeert vernieuwende (inter)nationale theatermakers en choreografen.

Voorjaarsoffer Maas Theater en Dans
Review - 3 feb 2015

Voorjaarsoffer van Maas theater en dans is een voorstelling vol humor, knipogen naar het dagelijks leven en een flinke dosis ongedwongen interactie tussen publiek en actrices. Een absolute aanrader!

Interview - 22 okt 2014

Kintsukuroi is een gedanste opera van Spinvis/Erik de Jong en Saartje Van Camp. Maandenlang werkten zij hier aan, tussen alle optredens door.

Pagina's

Abonneren op Theaterdans