SPRING Academy Utrecht Performing Arts Festival

SPRING Academy organiseert workshops Byond Human

Van donderdag 21 tot en met zaterdag 30 mei 2015 vindt in Utrecht de derde editie van SPRING Performing Arts Festival plaats. Tijdens dit festival organiseert SPRING Academy twee educatie programma’s Beyond Human: ‘Unruly things’ en ‘Taking The Human Out Of The Equation’. Aanmelden kan tot 20 april.

SPRING Academy 2015: Beyond Human

Tijdens de SPRING Academy – Beyond Human programma’s duiken jonge makers en denkers vijf dagen het festival in. In een kleine groep bezoeken de deelnemers voorstellingen, volgen ze workshops door artiesten uit het festival en onderzoeken ze gezamenlijk het SPRING Academy thema ‘Beyond Human’. De programma’s worden begeleid door dramaturgen Sebastièn Hendrickx en Anoek Nuyens.

Van 21 tot 25 mei vindt ‘Unruly Things’ plaats over de relatie tussen menselijke en niet-menselijke objecten op het podium. Van 25 tot en met 29 mei vindt ‘Taking The Human Out Of The Equation’ plaats over de verantwoordelijkheid van kunstenaars in een snel veranderende wereld.

Meer informatie over de Beyond Human programma’s vind je in de oproep voor deelnemers. Aanmelden kan via dit formulier tot 20 april 2015.

Programma SPRING Academy

Ook voor andere bezoekers van het festival organiseert SPRING Academy activiteiten. Zo kunt u aanschuiven bij een openbaar gesprek met de Italiaanse regisseur Romeo Castellucci of u verdiepen in het oeuvre van theatermaker Dries Verhoeven tijdens een symposium over zijn werk georganiseerd in samenwerking met Universiteit Utrecht.

Voor meer informatie over het programma van SPRING Academy klik hier.

SPRING Academy

SPRING vraagt theatermakers en choreografen om meer bij te dragen dan ‘alleen’ een goede voorstelling. SPRING nodigt hen uit om hun ervaringen te delen met studenten en jonge makers binnen het programma van SPRING Academy. Tijdens SPRING Academy duiken de deelnemers tien dagen lang het festival in: ze zien voorstellingen, ontmoeten de makers en volgen workshops van hen. Met elkaar scherpen zij hun gedachten aan thema’s uit de voorstellingen en voeren gesprekken over het werkveld en de rol van de kunsten in de wereld.

SPRING Performing Arts Festival Utrecht 2015

Meer inspiratie