Zeehelden Andreas Denk

PREMIERE: Plan d- / andreas denk danst Zeehelden (6+)

Plan d- / andreas denk gaat op 28 maart 2015 in de Krakeling te Amsterdam in première met de jeugddanstheatervoorstelling Zeehelden, een magische voorstelling over de kracht van de zee. Zeehelden is de opvolger van de  succesvolle voorstellingen Au! en Buurman in de Winter. Educatie plan d- / andreas denk heeft voor deze voorstelling ook een educatief programma ontwikkeld.

Jeugddanstheatervoorstelling Zeehelden

Op een immens schip varen onze zeehelden de oceanen over. Ze hijsen de zeilen, knopen de touwen en schrobben het dek. Ondertussen worden ze heen en weer geslingerd op het schip dat de woeste golven doorkruist. Met hun sterke handen grijpen ze elkaar vast en proberen uit alle macht om rechtop te blijven staan. Dat gaat niet altijd goed. Boem. Daar vallen de zeehelden om en rollen over elkaar heen en onder elkaar door. Als trouwe kameraden helpen ze elkaar altijd weer overeind.

Ga voor de speellijst van Zeehelden naar de website van Plan d- / andreas denk.

Choreograaf Andreas Denk

Choreograaf Andreas Denk zet met Zeehelden wederom een voorstelling neer, die op de ene kant hilarisch is, maar de toeschouwer ook aan het denken zet: “Soms liggen droom en realiteit verder weg dan je denkt. Met heel veel humor en bruisende livemuziek komt een jonge man zich zelf tegen. De zee die geeft - de zee die neemt, maar niemand weet wanneer…”, zegt Denk.

Zeehelden is een voorstelling voor jong en oud waarin dans, acrobatiek, live muziek en zang prachtig samenkomen. Deze vrolijke en ontroerende ode aan de zee is tevens een ode aan de verbeeldingskracht. Want wat is er nu mooier dan je voor even helemaal te verliezen in jouw eigen zelfverzonnen verhaal?

Familieactiviteit de Zeehelden Doeboot 

Educatie plan d- / andreas denk heeft ook voor deze voorstelling een educatief programma ontwikkeld. Familieactiviteit de Zeehelden Doeboot is een interactieve activiteitenplek waar kinderen voor en na de voorstelling op hun eigen manier op ontdekkingsreis gaan. Met simpele zee-attributen zoals touwen, netten, een boei en zeesterren wordt in de theaters een zee sfeer gecreëerd waarin units staan die kinderen uitnodigen om te ontdekken en te bewegen. 

Dansworkshop Natte Klanken

Naast de theatertournee en de gymzaal voorstellingen ontwikkelt Denk muziek en dansworkshops Natte Klanken. De workshops werden gegeven in samenwerking met leraren van Stichting Dansnest Breda (Nana van Moergestel en Neel Brands). Aan de hand van het thema ‘zee’ wordt samen met de kinderen het raakvlak van dans en muziek onderzocht

Première ‘Zeehelden’

Datum: Zaterdag 28 maart 2015, 16:00 uur

Doeboot open 15:00

Locatie: Jeugdtheater De Krakeling, Amsterdam

 

Verdere speeldata ‘Zeehelden’

29 maart, 14.30 uur, De Krakeling, Amsterdam
12 april, 15.00 uur, Toneelschuur, Haarlem
19 april, 15:00 uur, Lindenberg Theater, Nijmegen
26 april, 15:00 uur, Rotterdamse Schouwburg
3 mei, 15:00 uur, Theater Bouwkunde, Deventer
6 mei, 14:00 uur, Schouwburg Kunstmin / Energiehuis, Dordrecht
10 mei, 14:00 uur, Theater Tilburg, Tilburg
18 mei, tbd, Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard
31 mei, 13:30 uur, Schouwburg Arnhem, Arnhem

Meer inspiratie