Home » Reportage

plan d-/ andreas denk danst Buurman in de Winter

Een hartverwarmende dansvoorstelling over hoop en vriendschap

Goed nieuws voor iedereen die tijdens de koude winterdagen iets leuks wil doen met kleine kinderen: plan d-/andreas denk gaat op tour met Buurman in de Winter. Echte sneeuwpret, een hert dat een cursus wintermutsbreien geeft, een ijsbeer en nog veel meer staat het jonge publiek in deze spetterende dansvoorstelling te wachten.

Een ijzige sneeuwstorm op de dansvloer

Het wordt kouder en kouder. De buurmannen bereiden zich net als iedereen voor op de winter. Ze hakken hout voor de open haard, bakken koekjes, breien een warme muts en halen een kerstboom in huis. De buurmannen hebben een prachtig exemplaar op de kop weten te tikken, de vraag is alleen: hoe krijgen ze die de deur door? De buurmannen steken de koppen bij elkaar en bespreken hoe ze de klus gaan klaren.

Een ijzige sneeuwstorm dringt de kamer binnen en in een mum van tijd zitten zij vast in meters hoge sneeuw. ‘’Wat krijgen we nou weer….?’ Als ijsberen klauteren zij uit hun holletjes en pakken de ski’s die aan de muren hangen. Hoppa! en afdalen maar……

Buurman in de Winter is een vervolg op Buurman op Vakantie. Deze sprankelende dansvoorstelling met live muziek laat zien dat problemen helemaal niet vervelend hoeven te zijn. Dat in wezen alle oplossingen goed zijn. En dat het juist leuk is om elkaar te helpen, tot welke (wan)orde deze ook zal leiden.

Over plan d- / andreas denk

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn Stichting plan d- / andreas denk professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Hij vertelt verhalen over mensen die verzeild raken in onhandige situaties waaruit ze zich proberen te redden. Dat levert grappige en ontroerende momenten op, waar zowel kinderen als volwassenen zichzelf in kunnen herkennen.

De objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen een cruciale rol. Denk gaat hindernissen niet uit de weg, hij creëert ze juist en komt op die manier tot een bijzondere danstaal. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken.

“Zo goed kan simpel zijn” (De Volkskrant*****)

“Andreas Denk en JordiCasanovas weten een bomvolle zaal te boeien, blij te maken en te ontroeren. Buurman in de winter is een supermiddag voor 5 tot 85+.” (De Theaterkrant****)

Meer informatie en data vind je op de website van plan d-/ andreas denk

Bekijk voor een korte indruk van de voorstelling dit filmpje:

Meer inspiratie