Theater Oostblok presenteert dansvoorstelling Glas van Andreas Denk

Theater OostblokIn het themaprogramma Stof stort theater Oostblok in Amsterdam zich elke maand op een ander onderwerp. Van 23 tot en met 25 mei staat criminaliteit en de morele aard van de mens centraal. Stof#4 Crimineel? heeft de voorstelling Glas van choreograaf en danser Andreas Denk als vertrekpunt.

Theater Oostblok

Het Pleintheater en het Muiderpoorttheater zijn met ingang van 15 januari 2014 overgegaan op de gezamenlijke naam Oostblok: één theater met twee vestigingen en een restaurant. Oostblok biedt theater, jeugdtheater, dans, muziek, debat, film, literatuur, eten en drinken en is honderd dagen per jaar geprogrammeerd. Oostblok is er voor jonge makers, zoals het huisgezelschap Nieuw Repertoire.

Stof#4 Crimineel?

De maandelijkse Stof is een programma waarin theater en dans gecombineerd worden met muziek, literatuur, film, bekende en onbekende gasten. Stof#4 gaat over daders, motieven, criminele carrières en over de vraag of er in iedereen een potentiële dader schuilt. Zijn het de omstandigheden die de crimineel maken? Of is de mens in wezen goed of slecht?

Kijk op de website van Oostblok voor het programma van Stof#4.

Glas van Andreas Denk

In Glas zien we een man in de gevangenis. Het stramien waarin hij zit, het ritme dat steeds weer hetzelfde is, een strak bepaalde opeenvolging van taken en opdrachten met daartussen het eindeloze, lege wachten. In Glas bevindt Andreas Denk zich letterlijk en figuurlijk op glad ijs. Door zich al dansend een weg te banen tussen de glasscherven, door en over het bevroren water.

Denk toont glas als metafoor voor de mogelijkheden en valkuilen van het menselijk bestaan. Hij laat zien dat de worsteling met de elementen van het leven er een is van alle tijden en stelt ons de vraag of een mens in wezen goed of slecht is.