Nieuwe voorstelling plan d- / Andreas Denk

Première Au! van plan d- / Andreas Denk in De Krakeling AmsterdamWoensdag 13 maart gaat de voorstelling Au! van plan d- / Andreas Denk in première in De Krakeling in Amsterdam. Au! is een vrolijke dansvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar en gaat over pijn. Over pijn hebben en pijn doen. De voorstelling laat zien dat het leven niet alleen maar leuk is, maar ook behoorlijk pijn kan doen. Wat voel je als je bent gevallen of als je hart gebroken is? En hoe vind je dan troost en kom je er weer bovenop?

Au! is een coproductie met SchauBurg München, Theater der Jugend. Andreas Denk maakte de voorstelling in samenwerking met regisseur Bram de Goeij en componist Wiebe Gotink.

Andreas Denk

Andreas Denk is choreograaf, danser en decorontwerper. Na het afronden de opleiding Toneeldans aan de Rotterdamse Dansacademie werd hij één van de artistiek leiders van het Hans Hof Ensemble. In 2008, na twaalf jaar te hebben gewerkt bij het Hans Hof Ensemble, was het tijd voor verandering en richtte Denk zijn eigen stichting plan d op.

Denk choreografeert graag in ruimtes die daarvoor eigenlijk niet geschikt zijn. Deze ruimtes vormen een inspiratiebron, net als mensen en objecten. De stijl van Denk en zijn manier van theater maken sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen, maar hij maakt ook voorstellingen voor jongeren en volwassenen.

Klik hier om de speellijst van Au! te bekijken of informatie over andere voorstellingen van plan d te vinden.

Foto: Leo van Velzen