Noorderzon, © Pierre Borasci

Noorderzon zoekt 80 vrijwillige performers tussen de 25 en 38 jaar oud

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen zoekt 80 vrijwillige performers uit Groningen of omgeving om mee te spelen in de voorstelling Guerrilla van het Spaanse collectief El Conde de Torrefiel. De voorstelling is een zwarte komedie over een jonge generatie Europeanen en wordt telkens met lokale performers gespeeld.

Het festival is daarom op zoek naar mensen tussen de 25 en 38 jaar oud. De voorstelling bestaat uit drie verschillende delen, waarvoor verschillende deelnemers nodig zijn. Het is niet nodig om professionele dans- of theaterervaring te hebben. Wel is het festival op zoek naar mensen die het leuk vinden om tijdens Noorderzon op het podium te staan en die beschikbaar zijn op de repetitie-en voorstellingsdagen. Noorderzon garandeert alle deelnemers een geweldige ervaring, de kans om deel uit te maken van ons internationale hoofdprogramma en voor honderden bezoekers van het festival te spelen.

Over de voorstelling: El Conde de Torrefiel van Guerrilla

Een conferentie, een tai-chi-klas en een avondje uit. Een groep mensen – gespeeld door een grote groep vrijwillige performers uit Groningen - lijkt zich rustig bezig te houden met hun alledaagse beslommeringen. Maar wat gaat er eigenlijk in hen om? In de voorstelling Guerilla toont de Spaanse multidisciplinaire groep El Conde de Torrefiel wat er achter die rustige voorkant schuilgaat door de gedachten van de personages als tekst te projecteren. En dan blijkt de situatie ineens een stuk minder vreedzaam te zijn. Zo toont de groep hoe onder de schijnbaar rustige leefwereld van een nieuwe generatie Europeanen een donkere onderstroom van onuitgesproken gedachten schuilgaat. Vorige jaar maakte El Conde de Torrefiel al indruk op Noorderzon met hun even onnavolgbare als fascinerende voorstelling Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke. De voorstelling wordt nu ontwikkeld en gaat deze maand  in première op Kunstenfestivaldesarts in Brussel. Noorderzon coproduceert deze voorstelling in het kader van het Europese samenwerkingsverband NXTSTP.

Gevraagde beschikbaarheid

Voor deze voorstelling is Noorderzon op zoek naar 80 vrijwillige performers tussen de 25 en 38 jaar oud, die het leuk vinden om op het podium te staan tijdens het festival en die beschikbaar zijn van 19 t/m 22 augustus (repetitiedagen) en 23, 24 en 25 augustus (voorstellingsdagen).

De voorstelling bestaat uit drie onderdelen, waarvoor verschillende mensen nodig zijn.

1. Conferentie
Voor dit onderdeel in de voorstelling is Noorderzon op zoek naar 33 mensen tussen de 25 en 38 jaar oud. Je staat tijdens de voorstelling op het podium en kijkt naar het publiek. Het is fijn als je al eens eerder op een podium hebt gestaan, maar je hebt geen professionele ervaring nodig. Je hoeft geen tekst te leren. Je doet daarnaast ook mee aan de Elektronische sessie (zie 3.).

2. Tai-Chi klas
Voor dit onderdeel is Noorderzon op zoek naar 7 mensen tussen de 25 en 38 jaar oud. Je doet tijdens de voorstelling 15 minuten mee met een tai-chi klas. Het is fijn als je goed kunt bewegen of dansen, maar professionele ervaring is niet nodig. Je hoeft geen tekst te leren. Je doet daarnaast ook mee aan de Elektronische sessie (zie 3.).

3. Elektronische sessie
Voor dit onderdeel is Noorderzon op zoek naar 40 mensen tussen de 25 en 38 jaar oud. Samen met de mensen uit de Conferentie en Tai Chi-klas dans je tijdens de voorstelling alsof je in een disco bent, op elektronische muziek. Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen aan dit onderdeel. Je hoeft geen tekst te leren.

Aanmelden?

Iedereen die mee wil doen, kan zich opgeven door voor vrijdag 27 mei een formulier in te vullen op de website van Noorderzon. Aanmelders krijgen uiterlijk 13 juni van de organisatie te horen of zij wel of niet geselecteerd zijn om deel te nemen. Natuurlijk wordt iedere aanmelding zorgvuldig bekeken, maar het kan zijn dat het aantal aanmeldingen zo groot is dat niet iedereen wordt uitgenodigd. 

Noorderzon vindt plaats van donderdag 18 t/m zondag 28 augustus. De voorstelling is te zien van dinsdag 23 t/m donderdag 25 augustus.