Popping

Lloyd Marengo
Nieuws - 4 okt 2022

De Rotterdamse choreograaf Lloyd Marengo, oprichter en artistiek leider van Lloydscompany, heeft de Gouden Zwaan 2022 gewonnen.

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien
Reportage - 27 aug 2020

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien

Foto via Pexels. Summer Dance Forever gaat online door!
Nieuws - 7 aug 2020

Summer Dance Forever in Paradiso, Amsterdam, gaat dit jaar online door!

Dans op Kunstbende
Reportage - 23 jun 2017

Kunstbende cultiveert al meer dan 15 jaar eigenzinnige dansers via hun landelijke talentenwedstrijd. Maak kennis met de jonge danstalenten van dit moment.

Dansen met Do – Popping 3
Reportage - 26 jan 2017

In de danswereld wordt de term ‘hiphop’ (te) vaak gebruikt om een urban dansstijl te duiden. Fout. Hiphop is namelijk een overkoepelende naam voor een Amerikaanse culturele beweging, van rap en graffiti tot diverse dansstijlen. Maar welke dansstijlen zijn dat dan en wat zijn de verschillen? 

Reportage - 19 jan 2017

Nog twee delen van Dansen met Do te gaan. Ook nu weer gaan we dieper in op de dansstijl popping. Je leert alles over de waves en contrasten in popping. 

Dansen met Do – Popping deel 1
Reportage - 12 jan 2017

De laatste dansstijl komt aan bod: popping. Ken jij popping? Wij leggen je het ontstaan en de kenmerken uit. 

Spin Off. © Murph
Nieuws - 7 jul 2016

Wie wordt de nieuwe kampioen van Nederlands langstlopende competitie, Spin Off? Op 10 juli gaan de beste urban dansers weer de strijd met elkaar aan in Paradiso. Met onder meer battles, workshops en showcases.

House Dance Forever, foto Sasha Box
Nieuws - 29 jan 2016

Het is weer tijd voor House Dance Forever en de Nederlandse voorronde van Juste Debout. Nieuw is het feit dat alle juryleden vrouwen zijn, een internationale primeur in een doorgaans door mannen gedomineerde wereld. Van 5 tot en 7 februari in Paradiso.

Foto: Amber Meerhoff - Creative College
Reportage - 14 okt 2015

De studenten van de Dansopleiding van Creative College krijgen de basics en terminologie van alle urban stijlen aangeleerd en leren hiermee creatief om te gaan.

Pagina's

Abonneren op Popping