Home » Reportage
Foto: Amber Meerhoff - Creative College

De Dansopleiding van Creative College 2015-2016

De studenten van de Dansopleiding van Creative College krijgen de basics en terminologie van alle urban stijlen aangeleerd en leren hiermee creatief om te gaan. Je kunt hierbij denken aan HipHop, Popping, Locking maar ook Vogueing, Krump & Experimental. Naast dit alles leiden we de studenten op tot ondernemers in hun vak en leren zij een inkomen te verdienen met hun passie.

Wat kost een dansopleiding?

Lesgeld (als je ouder dan achttien bent), een standaard laptop en een bescheiden bedrag voor leermiddelen en activiteiten maar vooral bloed, zweet en tranen. Zonder hard werken haal je het niet om aan de top te komen en het moeilijkste, er te blijven. Je zal er altijd werk in moeten blijven stoppen ook na de opleiding. Dat maakt het juist zo leuk, je bent nooit uitgeleerd.

Welk advies geef je aankomende studenten vaak?

Hard werken, en vooral proberen zoveel mogelijk uit de opleiding te halen qua kennis en netwerk.

Welke bekende dansers hebben jullie opleiding gevolgd?

Het duo Kenzo en Shay (bekend van Everybody Dance Now) en Giovani ‘Dimension’ Vreede hebben op onze opleiding gezeten, samen met alle anderen van The Kulture Kids. Verder heeft Gil (So You Think You Can Dance & winnaar wereldfinale Juste Debout Experimental) op de opleiding gezeten. Kevin ‘Paradox’ Oelen is vorig jaar afgestudeerd aan De Dansopleiding. Hij was onder andere wereldkampioen hiphop freestyle.  

Contactinformatie:
T. 0900 400 30 02
studieinfo@rocmn.nl
http://creative.rocmn.nl/de-dansopleiding