Foto via Pexels. Summer Dance Forever gaat online door!

Internationaal dansfestival Summer Dance Forever gaat online door!

Hiphop liefhebbers, niet getreurd. Het geliefde Summer Dance Forever festival gaat dit jaar van 18 tot en met 26 augustus online door en het rooster zit vol met leuke workshops, battles, webinars en meer! 


Normaal gesproken wordt Amsterdam, Paradiso, tijdens augustus hét centrum van hiphop dans. Dansers van over de hele wereld vliegen naar Nederland om mee te doen aan en te genieten van Summer Dance Forever. Helaas kon het dit jaar niet in levende lijve doorgaan in verband met de coronacrisis, maar daar hebben zij een oplossing op bedacht! Online gaan ze verder met nog steeds een knallend rooster. 

Battles 

Wil jij meedoen aan de battles van het festival? Dat kan! Kies je categorie: hiphop, house, locking, popping of waacking en maak een video van jezelf (max. 30 seconden) waarin je improviseert op een zelfgekozen nummer. Je kunt het nummer via deze site uitzoeken. Je hebt tot 7 augustus om je video up te loaden en mee te doen aan Summer Dance Forever WORLDWIDE. Vergeet niet je beste beentje voor te zetten, want je video wordt bekeken door een internationale jury! 

Workshops

Van 19 tot en met 23 augustus kun je verschillende workshops volgen van internationale hiphop dansers en docenten. Denk daarbij aan lessen van Nelson en Popping C voor popping en Willom en Suger Rae voor locking. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor workshops hiphop, house en waacking die ook worden gegeven door internationaal bekende namen! Voor maar €8,50 kun jij een plek bemachtigen in de online Zoomlessen. Wees er snel bij, want er is per les plek maar plaats voor 75 man.

Theater wedstrijd 

Wil jij in een duo of in je eentje meedoen aan de theaterwedstijd van Summer Dance Forever? Stuur jouw choreografie in één van de hiphop stijlen op. Je filmt je eigen choreografie op een locatie naar keuze met als duur tussen de 2 en 5 minuten. Je kunt je video vóór 10 augustus insturen, waarnr je hoort of je bent geselecteerd voor de finale. 

Ook kun je je inschrijven voor seminars waarin de hiphop dans cultuur en al haar aspecten worden besproken. Tevens kun je vanuit huis op verschillende avonden meegenieten van verschillende huiskamerconcerten bij Clubbing Forever. Je hebt keuze uit genres zoals funk special, soul train special of ziongate special

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de Facebook-pagina en bekijk hier het hele rooster. 

Meer inspiratie