Home » Reportage

Hier kun je deze zomer gewoon lekker blijven trainen!

Heb je door de coronapandemie al lang niet meer kunnen dansen en wil je deze zomer lekker doorknallen? Die mogelijkheid is er zeker en niet alleen in Nederland! 


Nederland

Henny Jurriens Studio in Amsterdam biedt open training lessen voor professionele dansers. Zo bieden zij ook deze zomer workshops aan van internationale dansers en docenten die je niet mag missen. Vanaf komende week, 13 tot en met 17 juli, zullen bekende namen zoals Anton Lachky, Michael Schumacher en Jiri Pkkorny lesgeven. Daarnaast kun je repertoire van Forsythe en Ohad Naharin aangeleerd krijgen. De week daarop kun je nog meer workshops doen! Kijk hier voor het volledige rooster. Ook bieden ze de hele zomer open ochtendlessen aan die je kunt volgen. 

Buitenland

België

Ben jij tussen de 14 en de 24 jaar en wil jij graag een ballet intensive doen? Daarvoor hoef je dit jaar helemaal niet zo ver van huis. Brussels International Ballet houdt van 27 juli tot en met 7 augustus haar zevende editie van de Brussels International Summer Program. Gedurende deze twee weken zal je werken met internationale gastdocenten zoals Irek Moukhamedov, Irina Zavialove, Rafael Sady en Geraldine Meslier. Tijdens dit programma heb je ook de kans om auditie te doen voor hun jaarlijkse professionele trainingsprogramma. Ben er snel bij, want er zijn maar een beperkte hoeveelheid plaatsen! 

Spanje

Van 4 tot 9 augustus kun je deze zomer in Spanje op summer intensive. Het is een programma voor professioneel en pre-professioneel dansers die het leuk vinden om dans, sport, cultuur en natuur te combineren. De workshops zullen binnen plaatsvinden en de andere activiteiten buiten in de avond. Alle maaltijden, slaapplek en leuke trips zoals kanoën of voorstellingen zijn inbegrepen. 

Griekenland

Zie je 10 dagen in Griekenland wel zitten? De combinatie tussen het lekkere weer en dans? Dan is dit wel wat voor jou. Van 27 juli tot en met 4 augustus kun je bij de 10e editie van Dance Days Chania van alles doen. Het programma bevat namelijk drie voorstellingen, zeven workshops, acht locatiegebonden projecten, lezingen en mogelijkheden tot discussie over dans en kunst. In het thema van dit jaar zal de kennis, intimiteit, zoektocht en blijheid van het lichaam centraal staan. 

Kijk ook eens goed wat je eigen dansschool deze zomer te bieden heeft en wie weet kun je daar gewoon lekker blijven doordansen. 

Meer inspiratie