Home » Reportage
Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien

Het nieuwe dansseizoen gaat van start en daar horen nieuwe voorstellingen bij!  


Buurmans Keukenparade (0-99j) – Plan d-

26 augustus – 3 mei

In ‘Buurmans Keukenparade’ gaan twee dansers op ontdekkingstocht naar de ultieme recepten van de wereld. Ze onderzoeken verschillende eetgewoontes en vertellen wat over de bewoners en land van herkomst van een bepaald gerecht. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. De voorstelling is voor iedereen tussen de 0-99 jaar en iedereen die van eten houdt. 

ISHterious – ISH

29 augustus – 27 oktober 

In deze voorstelling zullen 5 individuen elkaar ontmoeten en een voorstelling neerzetten zonder elkaar aan te raken. Ieder van hen heeft een eigen discipline: hiphop, breakdance, experimental, popping en live mc muziek. Niemand weet precies wat het plot gaat zijn van de voorstelling met iedere keer wat anders op het toneel. Alles kan en mag op het podium, zolang de afstand maar bewaard wordt. 

TEIRO - Lara Drožđek 

3 & 4 september

Danseres en psycholoog Lara Drožđek presenteert als beginnend maker ‘TEIRO’. In het proces werken de dansers door trauma’s heen en illustreren zij deze met dans. Niet alleen de pijn, maar ook de onderbelichte veerkracht en persoonlijke groei als gevolg van trauma zal worden getoond. In het stuk is urban dans de basis, maar wordt er geëxperimenteerd met anders bewegingstalen. 

Together – Donna Chittick 

5 & 6 september

In deze voorstelling zien we 4 danseressen die de vrouwen van nu symboliseren: zelfverzekerd, maar tegelijkertijd ook stoer en breekbaar. Donna Chittick haalde voor ‘Together’ inspiratie uit haar eigen leven, maar ook van het alledaagse leven van een vrouw. De voorstelling houdt een mix van urban dansstijlen waarin de dagelijkse werkelijkheid van haar en haar danseressen het uitgangspunt is.

NAM - Non Aligned Movement - ICK

5 - 11 september 

In deze voorstelling laten danser en choreograaf Christian Guerematch en muzikante Shishani zich voeden door hun eigen achtergrond en de stemmen en bewegingen van de Afrikaanse diaspora. NAM - Non Aligned Movement is het eerste deel van het beweging- en stemonderzoek ‘Epistemologies of the body’ waarbij de klemtoon ligt op verhalen over het zwarte lichaam.

do-re-mi-ka-do 2+ - De Stilte

12 september - 10 januari

Helene weet overal muziek uit te toveren. Alles klinkt. Zelfs het lichaam van Viviana klinkt als Helene erop tikt. Viviana beweegt, Viviana danst en blijft niet wachten op de tikken van Helene. Helene bedenkt andere manieren om muziek te maken. Een bijzonder spel van dans en muziek ontstaat in do-re-mi-ka-do.

Sustained resonance - Introdans 

17 september – 27 september

De dansinstallatie, gecreëerd door Regina van Berkel, wordt uitgevoerd door 33 dansers in een monument in Arnhem: Eusebiuskerk. Artistiek directeur Roel Voorintholt koos deze locatie omdat het de dansers en het publiek veel ruimte geeft. De voorstelling zal worden begeleid met livemuziek van het Van Dingstee kwartet. In oktober en november zullen AMAZING ASIA en FANTASIA van Introdans op tournee gaan. 

Endlessly Free – NDT 

17 september – 10 oktober

Het openingsprogramma van NDT begint dit seizoen met een triple bill van werken van choreografen Medhi Walerski en Crystal Pite. De voorstellingen van Endlessly Free zijn samengesteld als een antwoord op de huidige tijd en laat het publiek reflecteren op hoop, liefde, verlies en de dualiteit van ons bestaan. De voorstelling is in theaters maar ook online te zien. 

Danslokaal 8 - Conny Janssen Danst met Korzo en Dansateliers

17 september - 7 november

Sinds 2012 zet Conny Janssen Danst met DANSLOKAAL de deuren open voor jonge makers. Zij krijgen de kans om nieuw werk te ontwikkelen in samenwerking met de dansers van het gezelschap. Voor iedere aflevering selecteert Conny Janssen samen met Dansateliers en Korzo nieuw choreografietalent met diverse achtergronden. In DANSLOKAAL 8 zijn dat Andreas Hannes (Dansateliers), Dalton Jansen (Conny Janssen Danst*) en Antonin Rioche (Korzo). Ontdek de dansmakers van de toekomst!

NACHTRAVEN – ISH

18 – 24 september

In NACHTRAVEN worden de dansers van ISH Dance Collective en de muzikanten van Het Balletorkest samengebracht om een voorstelling te spelen die alleen in deze tijd heeft kunnen ontstaan. Hierin wordt het thema ‘individualiteit’ centraal gesteld. Hoe je wordt teruggewezen op jezelf als het leven ineens stilstaat. Het individu versus de massa. 

1001 – DIEHELEDING 

18 september – 16 december 

1001 brengt via een mix van elementen uit de Arabische hiphop, storytelling en spoken word een ode aan de mooiste Arabische verhalen uit de geschiedenis. De voorstelling zal het oud Arabische verhaal Duizend-en-één nacht vertolken. Het verhaal van prinses Scheherazade wordt samen met hun eigen verhalen gecombineerd tot een creatie. Ook stellen ze zichzelf de vraag: welk verhaal moet je vertellen om niet te sterven? 

KLeuR+ - Dadodans

27 september – 26 februari 2021

KLeuR+ is een solovoorstelling van danseres Candela Murillo met verschillende potten verf als haar danspartners. Ze gebruikt haar hele lichaam om een kunstwerk te maken op de vloer. Een interactieve kindervoorstelling waarbij de 1,5 meter in acht wordt genomen, maar nog net zo stimulerend is om zelf mee te willen doen! 

SKATI – Illusionary Rockaz Company (IRC)

29 september – 23 januari 2021

In de Hindoeïstische traditie bestaat de mens uit twee zijden van dezelfde medaille. De mannelijke energie van Shiva staat voor de stille gedachte. Shakti, de vrouwelijke energie, staat voor alles wat beweegt. Bij ieder mens zijn deze twee energieën en krachten verenigd, maar wie overheerst? In de voorstelling SKATI onderzoekt Shailesh Bahoran de eigenschappen van de vrouwelijke energie, maar ook de verhouding tussen deze twee tegenpolen in ieder individu. 

Vreemde Eend (4+) - Sally Dansgezelschap Maastricht

29 september - 19 november

Ruim 10 jaar na de eerste versie van SALLY, krijgt deze Vreemde Eend nu een compleet nieuw verendek. Samen met theatergezelschap Het Laagland wordt er een actueel sprookje neergezet met een speelse mix van spetterende dans, zang en spel. In de straat van Buuf en Buur komt een nieuweling wonen. Staan zij open voor deze vreemde eend?? 

Meer inspiratie