Foto via Unsplash. Nieuwe dansvoorstelling van ISH Dance Collective

Dans in theaters gaat door! ISH Dance Collective komt met improvisatievoorstelling.

Het dansgezelschap ISH Dance Collective ziet ondanks Corona geen reden waarom dansen niet kan doorgaan. Ze komen daarom met een speciale improvisatie voorstelling: ISHterious – dance in times of quarantine. Met veilige 1,5 meter afstand tussen de dansers gaan zij vanaf het nieuwe seizoen het theater weer in.


Wat kunnen we zien?

In deze voorstelling zullen 5 individuen elkaar ontmoeten en een voorstelling neerzetten zonder elkaar aan te raken. Ieder van hen heeft een eigen discipline: hiphop, breakdance, experimental, popping en live mc muziek. Niemand weet precies wat het plot gaat zijn van de voorstelling met iedere keer wat anders op het toneel. Alles kan en mag op het podium, zolang de afstand maar bewaard wordt. 

Officieel hoeven dansers geen 1,5 meter afstand meer te houden, volgens de rijksoverheid. Wanneer het wel kan, wordt er toch verzocht dat wel te doen. Aldus: 

‘Bij bepaalde activiteiten is contact noodzakelijk en geldt de 1,5 meter alleen voor zover dat mogelijk is. Het gaat om bijvoorbeeld acteurs en dansers (zowel professionals als amateurkunstbeoefenaars).’

Waar kunnen we de voorstelling zien? 

Op 29 augustus zal de voorstelling in Theater de Meervaart in Amsterdam in première gaan en toert daarna door het land. ISHterious – dance in times of quarantine zal tot 27 oktober in theaters te zien zijn. 

Meer inspiratie