Foto via Pexels. Genomineerden Nederlandse Dansdagen prijzen zijn bekend.

De nominaties voor de prijzen van de Nederlandse Dansdagen zijn bekend!

Zoals ieder jaar worden er op de Nederlandse Dansdagen prijzen uitgereikt aan talentvolle en veelbelovende makers. Dit jaar helaas niet via het gala, maar tijdens de online editie van het festival: Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal. Deze online editie kan van 1 tot en met 8 augustus via een livestream worden gevolgd. En dan is het nu eindelijk zo ver, de nominaties.


De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2020 zijn: Gil Gomes Leal, Roshanak Morrowatian en Cherish Menzo.

De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020 zijn: Nastaran Razawi Khorasani, Anne-Beth Schuurmans en Ryan Djojokarso. 

De aanloop naar de prijzen

De afgelopen maanden nodigde de Nederlandse Dansdagen professionals uit het danswerkveld en dansliefhebbers uit choreografen voor de festivalprijzen voor te dragen. Begin september zullen de genomineerden hun plannen voor het nieuwe werk aan de commissies presenteren. Na een gesprek te hebben gehad met de makers over hun artistieke plannen en cultureel ondernemerschap, zal de commissie hun beslissing bekend maken. De uitreiking zal dit jaar tijdens de online editie van het festival plaatsvinden. 

De winnaars van vorig jaar, Cecilia Moisio en Connor Schumacher, zullen in de vorm van een virtuele voorstelling hun première houden tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal

Wat houdt de prijs in?

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een landelijke stimuleringsprijs voor veelbelovende choreografen die nog geen structurele subsidie ontvangen. Met de €10.000 prijs kan de winnende maker beginnen met het creëren van nieuw werk. 

Winnaars van vorig jaar zij onder andere: Loic Perela, Katja Heitmann, Shailesh Bahoran en Connor Schumacher. 

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen voor Jong Publiek wordt deze editie voor de vierde keer uitgereikt. Ook deze prijs heeft een waarde van €10.000. Het doel hiervan is een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor publiek tussen de 4 en 18 jaar oud in Nederland. 

Wil jij de uitreiking meemaken? Dat kan via de website van Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal! De datum en tijd van de uitreiking worden nog bekend gemaakt. 

Meer inspiratie