Lucia Marthas Institute for Performing Arts

Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) zit zowel in Amsterdam als in Groningen (voorheen Dansacademie Noord-Nederland). LMIPA heeft een samenwerking voor het Hbo met Hanzehogeschool Groningen en voor het Mbo met het Noorderpoort College. Je bent bij LMIPA aan het goede adres als je showdanser, musicaldanser, theaterdanser of docent dans wilt worden en bereid bent om hard te werken om de top te bereiken. Lucia Marthas Institute for Performing Arts biedt een rijk en afwisselend studieprogramma. Je kunt bij LMIPA  studeren op hbo- en mbo-niveau of een vooropleiding volgen. Ook biedt LMIPA  een opleiding op Associate degree-niveau

Bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts staat de relatie tussen de opleiding en het werkveld centraal. Het instituut heeft goede contacten met diverse producenten in Nederland en het buitenland. Tijdens de opleiding doen alle studenten diverse stages bij televisie-, theater- en evenementenproducties en nemen zij deel aan andere educatieve projecten en manifestaties. Hierdoor leren de studenten alle facetten van hun beroep kennen en kunnen zij contacten leggen met toekomstige werkgevers en collega’s. De meeste afgestudeerden vinden snel een baan in het showmusical werkveld.

Kijk voor meer informatie over de opleidingen en toelating op de website van Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

Ezme Hetharia interview dansmagazine
Interview - 15 apr 2021

Ezme Hetharia werkt als dansfotografe en heeft haar eigen studio. Wij mochten haar interviewen over haar carrière.

Interview Gyman Reeb over het Lucia Marthas
Interview - 22 mrt 2021

Hoe is het om naar het Lucia Marthas te gaan? Wij zijn op pad gegaan met Gyman Reeb, tweedejaars hbo-student van de opleiding.

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

Jan Kooijman maakt online interviewserie over dansen op 1,5 meter
Nieuws - 21 mei 2020

Voormalig danser Jan Kooijman spreekt Igone de Jongh, Ed Wubbe, Floris Bosveld, Conny Janssen, Alida Dors en Lucia Marthas over dansen op 1,5 meter.

De dansopleiding Lucia Marthas Institute for Performing Arts
Reportage - 19 okt 2017

Aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts kun jij je talent optimaal ontwikkelen, net zoals Nathalie La Rose, Gaia Aikman en Cindy Belliot.

Dansopleiding van Lucia Marthas 2016-2017 © Michel Schnater
Reportage - 9 jan 2017

Wil je later kunnen performen als Nathalie La Rose, stralen als Gaia Aikman en Nadjim Severina (The Lion King) of Cindy Belliot (Motown the Musical, Londen)? Aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) kun jij je talent optimaal ontwikkelen, net zoals zij dat hebben gedaan.

Fonds Podiumkunsten steunt acht nieuwe makers
Nieuws - 27 mei 2016

Het Fonds Podiumkunsten ondersteunt met de Nieuwe Makers-regeling acht nieuwe makers in de eerste aanvraagronde van 2016.

Reportage - 31 dec 2015

Een dansvoorstelling bekijken zoals deze daadwerkelijk is, zonder persoonlijke interpretatie en eigen invulling? Het laatste jaar van het HBO Lucia Marthas Institute for Performing Arts zoekt het uit!

Nieuws - 19 jun 2015

Op maandag 29 juni viert Lucia Marthas met de afsluitende eindpresentatie haar zilveren jubileum. Dit met internationaal bekende choreografen, zoals Anthony Burrell, Laurent Flamant en Jiří Pokorný, en inmiddels internationaal bekende alumni.

Nieuws - 1 aug 2012

Donderdag 23 augustus tot en met woensdag 29 augustus vindt in Amsterdam op verschillende locaties Summer Dance Forever plaats.

Pagina's

Abonneren op Lucia Marthas Institute for Performing Arts