Lucia Marthas bestaat 25 jaar

Op maandag 29 juni viert Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) met de afsluitende eindpresentatie van 2015 feest. Dit jaar bestaat de hbo-opleiding van LMIPA Amsterdam 25 jaar. Ook de hbo-afdeling in Groningen viert haar 10-jarig jubileum. Een feestelijk jaar dus.

Lucia Marthas is Institute for Performing Arts

LMIPA heeft in het kader van het zilveren jubileum het thema “Marriage” voor haar
eindpresentaties gekozen. Marriage is niet voor niets in het Engels, want LMIPA is inmiddels een internationaal instituut, met partners in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland.

Jubileumvoorstelling Lucia Marthas 29 juni

Internationaal bekende choreografen, zoals Anthony Burrell, Laurent Flamant en Jiří Pokorný, maken nieuwe choreografieën voor deze bijzondere gelegenheid.
Naast de huidige leerlingen zullen vele, inmiddels internationaal bekende, alumni van LMIPA hun opwachting maken. Hoogtepunten uit 25 jaar eindvoorstellingen zullen de revue passeren, naast nieuw werk en “geleende” klassieke choreografieën van o.a. Bob Fosse.

Over LMIPA

Het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) is een onderwijsinstituut voor
iedereen met talent voor showdanser, musicaldanser, theaterdanser of docent dans. LMIPA richt zich op het drieluik van de performing arts: dans, acteren en zang. Er zijn drie opleidingsroutes: hbo, mbo en vooropleiding.