Home » Reportage
De dansopleiding Lucia Marthas Institute for Performing Arts

Dansopleiding Lucia Marthas Institute for Performing Arts 2017-2018

Wil je later kunnen performen als Nathalie La Rose, stralen als Gaia Aikman en Nadjim Severina (The Lion King) of Cindy Belliot (Aladdin, Londen)? Aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) kun jij je talent optimaal ontwikkelen, net zoals zij dat hebben gedaan.

Waarom het Lucia Marthas Institute for Performing Arts?

LMIPA is een kleurrijk instituut met leerlingen en studenten afkomstig uit vele culturen en uit alle lagen van de samenleving. Een opleidingsinstituut dat midden in het werkveld en de samenleving staat, eigentijds, innovatief, laagdrempelig en multicultureel. Een warm huis dat openstaat voor ieder talent, ongeacht waar je vandaan komt.

Hier word je opgeleid tot podiumkunstenaar of docent voor het nationale en internationale werkveld van de performing arts, met name voor dans, musical en muziektheater. Dit werkveld vormt een belangrijk onderdeel van de hedendaagse podiumkunsten en heeft behoefte aan hoogopgeleide, breed inzetbare podiumkunstenaars.

Wat maakt de opleiding zo bijzonder?

LMIPA staat voor topkwaliteit. Het curriculum van LMIPA wordt voortdurend geijkt op de eisen die het werkveld aan afgestudeerden stelt en geeft hiernaast blijk van een duidelijke, eigen benadering van onderwijs en leren. Deze benadering heeft zich inmiddels bewezen, zoals blijkt uit de waardering door afgestudeerden, het werkveld en de overheid. Niet voor niets is de opleiding Ba Dans van LMIPA als enige performing arts bacheloropleiding in Nederland geaccrediteerd als excellent.

Het instituut onderhoudt zeer intensieve contacten met het werkveld. Aan LMIPA doe je praktijkstages gedurende de hele opleiding, en niet alleen het laatste jaar. Docenten bij LMIPA geven niet alleen les, maar zijn ook werkzaam in het werkveld. Zo brengen zij hun up-to-date kennis over aan de leerlingen en studenten. Na een opleiding aan LMIPA ben je echt klaar voor het werkveld.

LMIPA biedt drie hbo-opleidingen aan in Amsterdam en Groningen: Ba Dans, Ba Docent Dans en Ad Dans (i.s.m. Hanzehogeschool Groningen), een mbo-opleiding Danser in Amsterdam en Groningen (i.s.m. Noorderpoort) en diverse voortrajecten in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Den Haag: reguliere buitenschoolse vooropleidingen voor basisen middelbare scholieren, maar ook met het vmbo-, havo- of vwo-geïntegreerde vooropleidingen.

STUDIERICHTINGEN

Hbo in Amsterdam en Groningen:
• Ba Dans
• Ba Docent Dans
• Ad Dans (Associate Degree)

Mbo in Amsterdam en Groningen:
• Danser (niveau 4)

Vooropleiding in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Den Haag:
• Vooropleiding basisschool (naschools)
• Vooropleiding voortgezet onderwijs (naschools)
• Vooropleiding geïntegreerd met havo/vwo (i.s.m. Gerrit van der Veen in Amsterdam en Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Rotterdam)
• Vooropleiding geïntegreerd met vmbo (i.s.m. Zuiderlicht College in Amsterdam en Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Rotterdam)

Kijk voor meer informatie over de opleidingen, open dagen (Amsterdam 21 januari, Rotterdam 26 januari, Groningen 4 februari en Den Haag 10 februari) en audities op www.luciamarthas.nl

Contactinformatie:

Lucia Marthas Institute for Performing Arts
Rustenburgerstraat 436
1072HK Amsterdam
t: 020 676 1370
e: info@luciamarthas.nl
w: www.luciamarthas.nl

Locatie Groningen
Akkerstraat 99
9517 KZ Groningen
t: 050 595 54 54
e: info@luciamarthas.nl
Facebook: /luciamarthas
Twitter: @luciamarthas
Instagram: @luciamarthas_official
YouTube: /LuciaMarthas_official

Meer inspiratie