Jan Kooijman maakt online interviewserie over dansen op 1,5 meter

Jan Kooijman maakt online interviewserie over dansen op 1,5 meter

In een interviewserie op YouTube spreekt acteur en voormalig danser Jan Kooijman verschillende mensen uit de danssector over de gevolgen van dansen op 1,5 meter afstand. De serie heeft de toepasselijke titel ‘1,5m DANS’. 


Toen hij hoorde over het ‘nieuwe normaal’ zette Jan Kooijman zijn vraagtekens. “Is zoiets haalbaar? En wat zijn de gevolgen voor de culturele sector? Als acteur en voormalig danser kan ik mij niet voorstellen dat je tot nieuw werk kunt komen als je elkaar nooit mag aanraken. Hoe gaan gezelschappen, dansers en makers om met deze bijna onmogelijke opdracht?”

Eerste aflevering met Igone de Jongh

In de eerste aflevering spreekt de acteur met Igone de Jongh, die na 24 jaar afscheid nam van het Nationale Ballet om zich te storten op een freelance carrière. Haar eerste project zou in juni een dansgala in Carré zijn. Door de coronamaatregelen ging dat plan helaas niet door. 

Tweede aflevering met Ed Wubbe

De choreograaf en artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam wordt in de tweede aflevering ondervraagd. Wubbe vertelt over de mogelijkheden van dans in de anderhalvemetersamenleving, het uitstellen van de jubileumvoorstelling ter ere van het 75-jarig bestaan van Scapino en zijn angst dat door het sluiten van theaters veel kunst verloren zal gaan. 

Derde aflevering met Floris Bosveld

Hij werkte met onder andere Sia, The Backstreet Boys, Justin Bieber, Gwen Stefani, Jennifer Hudson, Jolin Tsai en vele anderen. 10 jaar geleden was hij nog winnaar van So You Think You Can Dance. Floris vertelt over zijn tijd bij Sia, de lockdown in Amerika. En de mogelijkheden voor hem als freelance danser en choreograaf, nu alle artiesten en dansinitiatieven on hold staan.

Volgende afleveringen

Naast deze drie interviews kun je nog meer afleveringen verwachten met Conny Janssen (Conny Janssen Danst), Alida Dors (Theater Rotterdam) en Lucia Marthas (Lucia Marthas Institute for Performing Arts). 

 

Meer inspiratie