Ed Wubbe

Scapino’s artistiek directeur Ed Wubbe is nu beschermheer van dansafdeling havo/vwo voor Muziek en Dans

Danstips krijgen van Ed Wubbe himself? Dat is waar leerlingen van de Havo/vwo voor Muziek en Dans (HMD) in Rotterdam nu van mogen profiteren. Ed Wubbe wil als beschermheer een bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van jong danstalent. Daarnaast zullen via de Ed Wubbe Aanmoedigingsprijs jaarlijks enkele toptalenten van de HMD de gelegenheid krijgen lessen te volgen en repetities bij te wonen van Scapino Ballet Rotterdam. 

Voorbereiding op een danscarrière

De dansafdeling van de HMD heeft ongeveer 100 talentvolle leerlingen, afkomstig uit heel Nederland. De HMD is een vooropleiding van kunsthogeschool Codarts Rotterdam en de leerlingen worden voorbereid op een professionele danscarrière, in het bijzonder op een auditie voor de hbo dansvakopleiding van Codarts. 

Mooie kansen

Ed Wubbe gaat lessen en optredens bijwonen van dansleerlingen, onder wie die van de examenklassen (5 havo en 6 vwo). Met het oog op hun auditie, bespreekt hij met de leerlingen hun techniek, houding en presentatie. Daarnaast mag de HMD ieder jaar van hem (een deel van) een dansstuk van hem gebruiken voor de eindejaarsdansvoorstelling van de school. De leerlingen mogen dit dan instuderen met repetitoren van Scapino Ballet Rotterdam. Tot slot zal Ed Wubbe bij gelegenheid optreden als ambassadeur van de dansafdeling van de HMD. 

Wubbe: een grote naam in de danswereld

Ed Wubbe is een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen en speelt al jaren een belangrijke rol in de Nederlandse danswereld. Zijn stukken worden opgevoerd door gezelschappen over de hele wereld. Onder zijn 26-jarige leiderschap is Scapino Ballet Rotterdam uitgegroeid tot een eigenzinnig en uitgesproken gezelschap, een van de smaakmakers van de Nederlandse dans. 

Meer inspiratie