scapino ballet rotterdam dansers ballet

Ontmoet de nieuwe dansers van Scapino

Onlangs voegden zich een hele boel nieuwe dansers bij het Scapino Ballet Rotterdam. Door de nieuwe aanwinsten kan het Scapino dit seizoen zestig voorstellingen dansen. Dit is wat we nu over de dansers weten:

Amelie Lambrichts

De Belgische Amelie is sinds kort lid van het Scapino Ballet Rotterdam. Ze studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en vervolgde haar dansopleiding aan Codarts Rotterdam.

Anna Casasola Fontseca

Ze studeerde aan Escola de Dansa Mado en de English National Ballet School. In 2012 ontving de Spaanse danseres de Prix de Lausanne. Ze is de zus van Laura Casasola Fontseca, die al sinds 2014 bij het Scapino Ballet Rotterdam zit.

Christian Leveque

Vorig seizoen liep Christian stage bij het Scapino Ballet Rotterdam. Nu is hij ook vaste danser. De Italiaan danst al van kinds af aan en werd geïnspireerd door de dansvideo’s van zijn zusje om te gaan dansen.

Cristina Comisso

Cristina komt uit Australië. Ze studeerde aan de National College of Dance in Australië. Daarna ging ze naar het Joffrey Ballet School in de Verenigde Staten.

Efthimis Tsimageorgis

In seizoen 2015-2016 was Efthimis al stagiair bij Scapino Ballet Rotterdam. De Griekse danser danste eerder bij het Saarlandisches Staatstheater in Saarbrücken. Hij studeerde aan het Codarts Rotterdam.

Lennart Huysentruyt

Het Scapino Ballet Rotterdam is niet het eerste gezelschap waar Lennart voor danst. Eerder danst hij al bij Introdans en Dance Company Theater Osnabruck. De Belg studeerde aan het Royal Ballet School Antwerpen.

Luigi de Stefano

Twee seizoenen terug was Luigi al stagiair bij Scapino Ballet Rotterdam. De Italiaan studeerde aan Codarts Rotterdam. Net als Christian werd Luigi geïnspireerd om te dansen door zijn zusje en moeder. Luigi danst al sinds zijn zesde.

Meer inspiratie