Dansateliers

DansateliersDansateliers is een onafhankelijke plek voor makers om hun eigen stem en signatuur te vinden, verder te onderzoeken en te ontwikkelen, of te verdiepen en uit te kristalliseren. Dit alles wordt facilitair en productioneel ondersteund. Ook worden ze begeleid door een dramaturg of coach. Als productiehuis bieden wij een podium voor het produceren van volwaardige producties - volledig professioneel gefaciliteerd en begeleid - uitmondend in premières in Rotterdam in ‘De Gouvernestraat’, met aansluitend een reeks voorstellingen in Nederland en/of in het buitenland.

www.dansateliers.nl

Connor Schumacher. Bron: Dansateliers
Nieuws - 1 aug 2017

Lijkt het je wat om de nieuwe fysieke performer te worden in Transitioning Performance? Dan heb je geluk - choreograaf Connor Schumacher is op zoek!

Bron: Unsplash
Nieuws - 23 jun 2017

Dansateliers Rotterdam en Azkuna Zentroa Bilbao starten nieuw uitwisselingsproject voor jonge choreografen.

Hashtag - Loïc Perela. © Jochem Jurgens
Review - 5 dec 2016

In Hashtag onderzoekt choreograaf Loïc Perela de relatie tussen de mens en digitale wereld, de performer en toeschouwer en het hoofd en het lichaam. Hoewel hij een krachtige ervaring overbrengt, kwamen de achterliggende, relevante vragen niet uit de verf.​

Zoom - Lana Čoporda. © Rob Hogeslag
Review - 1 dec 2016

ZOOM toont een persoonlijk protest tegen de seksualisering van het vrouwenlichaam. Choreograaf Lana Čoporda gebruikt hiervoor haar eigen lichaam. En met eigen camera toont ze juist de belachelijkheid van het geseksualiseerde beeld aan. Gezien: 19-11-2016

 

Fonds Podiumkunsten steunt acht nieuwe makers
Nieuws - 27 mei 2016

Het Fonds Podiumkunsten ondersteunt met de Nieuwe Makers-regeling acht nieuwe makers in de eerste aanvraagronde van 2016.

Foto: SNDO - Jija Sohn
Nieuws - 13 dec 2015

Vers afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, en dan al bestempeld worden als talentvolle, veelbelovende choreograaf. Het overkwam Jija Sohn. Zij krijgt de kans om het Moving Forward traject te volgen.

Nieuws - 19 jun 2015

De winnende choreograaf van de ITs Krisztina de Châtel Award krijgt een residentie in het nieuwe traject Moving Forward.

Loïc Perela, Senses, Dansateliers, Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg
Nieuws - 10 mrt 2015

Wat is er nu eigenlijk echt nodig om ons als mens met onszelf of met elkaar verbonden te voelen? Met vijf performers onderzoekt Loïc Perela of we, in een steeds snellere en veranderlijke wereld, nog in staat zijn onze omgeving met aandacht tot ons te nemen.

Dansateliers – Loïc Perela
Nieuws - 13 feb 2015

De gemeente Rotterdam en het fonds voor de podiumkunsten (nieuwe makers-regeling) hebben de subsidieaanvragen van maker Loïc Perela en Dansateliers gehonoreerd.

Dansateliers – Of a Kind en Please me Please
Nieuws - 15 jan 2015

Op 30, 31 januari en 1 februari opent Dansateliers haar studio´s voor de presentaties van Liat Waysbort en Katerina Dietzov in samenwerking met componist Jelte van Andel.

Pagina's

Abonneren op Dansateliers