Foto: SNDO - Jija Sohn

Jija Sohn nieuwe choreografe voor Moving Forward traject

Het zal je maar gebeuren. Vers afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, en dan al bestempeld worden als talentvolle, veelbelovende choreograaf. Het overkwam Jija Sohn. Zij krijgt de kans om het Moving Forward traject te volgen.

Het Moving Forward traject biedt een choreograaf de unieke kans om zich een jaar lang te ontwikkelen en wegwijs te worden in het Nederlandse dansveld. Sohn gaat komend jaar een nieuwe dansvoorstelling maken. Deze presenteert zij tijdens het ITs Festival 2016. Hierbij krijgt Sohn ondersteuning van vijf Nederlandse danshuizen, namelijk Dansmakers Amsterdam, Dansgroep Amsterdam, Dansateliers, Dansbrabant, Random Collision en Generale Oost. Sohn ontvangt van hen dramaturgisch en artistiek advies, maar ook hulp bij productionele en publicitaire zaken, studiotijd en workshops.

Sohn gooide het roer om

Sohn studeerde eerder Applied Linguistics in de Verenigde Staten, maar gooide het roer om om zich toe te leggen op performance art. Ze is geïnteresseerd in de manier waarop culturele diversiteit omgezet kan worden in een universele waarde. In haar werk zoekt ze naar de kern van de menselijke ervaring.

Het Moving Forward traject wordt dit jaar voor het eerst aangeboden. Dansgroep Amsterdam ondersteunt het springplanktraject financieel en Dansmakers Amsterdam stuurt het traject aan.

Meer inspiratie