ITs Festival

Geisha's Miracle - Jija Sohn, © Thomas Lenden
Review - 5 jul 2016 - Joanna Fox

Moving Forward / Dansmakers toont de première van Geisha's Miracle van Jija Sohn. Sohn (Japan) is geïnteresseerd in Performance Art. Haar onderzoek naar de kern van de menselijke ervaring en de clash tussen diverse culturen is zonder meer fijn om te zien.

Marcus Azzini, © Bas van Spankeren
Nieuws - 31 mei 2016

Marcus Azzini volgt in 2017 Theu Boermans op als artistiek directeur van het ITs Festival. Vanaf 2018 neemt choreograaf Jasper van Luijk de functie van artistiek leider dans over van Tim Persent.

Foto: SNDO - Jija Sohn
Nieuws - 13 dec 2015

Vers afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, en dan al bestempeld worden als talentvolle, veelbelovende choreograaf. Het overkwam Jija Sohn. Zij krijgt de kans om het Moving Forward traject te volgen.

Nieuws - 19 jun 2015

De winnende choreograaf van de ITs Krisztina de Châtel Award krijgt een residentie in het nieuwe traject Moving Forward.

Nieuws - 3 jun 2015

Voor de artiesten is het een zenuwslopende vuurdoop maar voor het publiek dé kans om nieuw talent te ontdekken. Op het ITs Festival wordt Amsterdam namelijk van 19 t/m 26 juni overspoeld door afstuderend theater- en danstalent van de officiële Nederlandse opleidingen.

ITs Festival
Nieuws - 23 mrt 2015

Van 19 tot en met 26 juni vindt in Amsterdam de 26ste editie van het ITs Festival plaats.

Review - 4 jul 2013

Afgelopen vrijdag ging in Amsterdam de dansvoorstelling Quite Discontinuous van Jasper van Luijk in première tijdens het ITs festival. Het festival is voor afstuderende dansers en choreografen de eerste stap richting de professionele theaterwereld. Zo ook voor Van Luijk.

Nieuws - 9 mei 2013

Het ITs Festival in Amsterdam maakt het ook dit jaar weer mogelijk voor nieuw danstalent om door te breken als professioneel da

Review - 3 jul 2012

De tweede voorstelling die ik op 28 juni 2012 bijwoonde tijdens het ITs Festival is afkomstig van vierdejaars studenten aan de Opleiding Moderne Theaterdans Amsterdam. De moderne voorstelling heet The Seeking (of) Felix en is in samenwerking met de dansers gemaakt door choreograaf Liat Waysbort. In het Amsterdamse Danstheater van de Theaterschool kijk ik naar een voorstelling die me heel erg doet denken aan een tijd van mijn leven waar ik geen een herinnering meer aan heb.

Pagina's

Abonneren op ITs Festival