Choreograaf Jasper van Luik wint ITs Choreography Award

Its Festival LogoOp de laatste avond van de 23ste editie van het ITs Festival Amsterdam zijn er zeven awards uitgereikt. In een vol Compagnietheater presenteerde danser en choreograaf Jan Kooijman samen met actrice Anna Drijver de awardshow. Een van de winnaars is Jasper van Luijk, hij won de ITs Choreography Award met zijn voorstelling About There & Here.

About There & Here  is een duet over twee mensen die hun eigen pad volgen. Overheerst door hun eigen twijfels, herinneringen, kwetsbaarheden en angsten proberen ze te leven in het hier en nu. Tot hun paden elkaar kruisen. Het stuk wordt gedanst door Denise Klevering en Wannes de Porre.  “Jasper van Luijk geeft ons, het publiek, de tijd en rust om de danseres te observeren, en zo de consequente ontwikkeling van dans te zien en te doorvoelen”, aldus de jury over Luijk’s choreografie.

Jasper van Luijk ontvangt 4.500 euro aan prijzengeld. Het duet van Luijk zal binnenkort nogmaals zijn te zien in de Melkweg in Amsterdam. Volgend jaar zal hij nieuw werk tonen op het ITs Festival.

Lees hier meer over de awardshow en de andere uitgereikte prijzen.