ITs Festival

ITs Festival Amsterdam op zoek naar vierdejaars dansstudenten

Van 19 tot en met 26 juni vindt in Amsterdam de 26ste editie van het ITs Festival plaats. ITs verbindt jong, afgestudeerde theater- en danstalenten, op zowel nationaal als internationaal niveau, met programmeurs en andere professionals, pers en publiek. Daarom zoekt de organisatie voor het aankomende festival naar vierdejaars studenten die hun werk willen presenteren en nationale en internationale studenten die willen deelnemen aan een intensief bezoekers programma.

Als vierdejaars dansen op het ITs Festival

Het ITs Festival vraagt vierdejaars studenten van dans en choreografie opleidingen om een choreografie in te sturen. Artistiek leider Tim Persent kiest daaruit een aantal choreografieën die op het festival geprogrammeerd worden. Automatisch worden deze choreografieën ook genomineerd voor de ITs Krisztina de Châtel Award.

ITsINSTED

ITsINSTED is een netwerkorganisatie voor jonge startende theatermakers. Tijdens het ITs festival ITsINSTED worden vijftien Nederlandse en vijftien buitenlandse studenten aan een theaterschool of dansacademie gevraagd een aantal voorstellingen te zien en deel te nemen aan een actief en intensief bezoekersprogramma.

Geïnteresseerden kunnen zich hier voor aanmelden tot 5 april door een motivatie brief en C.V. met foto te sturen naar info@itsfestivalamsterdam.nl. Maak kans om andere theatermakers van over de hele wereld te ontmoeten!

ITs Festival Amsterdam

ITs Festival Amsterdam vond voor het eerst plaats in 1990 als initiatief van de Theaterschool Amsterdam. Het kwam toen in feite neer op een eenvoudige presentatie van voorstellingen van afstudeerders. Tegenwoordig verbindt ITs zowel nationale als internationale afgestudeerden met programmeurs en andere professionals, pers en publiek. Optreden tijdens het festival is vaak een opstap naar een carrière in de podiumkunsten.