Nieuw residentie-traject voor winnaar ITs Krisztina de Châtel Award

Moving Forward is een nieuw residentie-traject geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam, Dansgroep Amsterdam en ITs Festival. In samenwerking met de Moving Futures partners Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision wordt met Moving Forward één net afgestudeerde, talentvolle choreograaf een unieke kans geboden zich gedurende een jaar lang te ontwikkelen en wegwijs te maken in het professionele Nederlandse dansveld. De choreograaf die aan het traject zal meedoen wordt geselecteerd door een deskundige jury en is de winnaar van de aankomende ITs Krisztina de Châtel Award 2015.

Moving Forward – traject

De deelnemende choreograaf krijgt tijdens het Moving Forward- traject de mogelijkheid om zijn werk en netwerk verder te ontwikkelen met de hulp van vijf Nederlandse danshuizen. Hij/zij maakt een nieuwe voorstelling, ondersteund door de expertise en kennis van de partners. Zij bieden de maker dramaturgische en artistieke begeleiding, publicitair- en productioneel advies, workshops, studio-, presentatie- en montagetijd om zo tot een bijzonder nieuw werk te komen dat in première zal gaan bij Dansmakers aan ’t IJ tijdens ITs Festival 2016. Het traject biedt een vruchtbare overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld, waarbij de maker direct toegang heeft tot een bestaand netwerk.

Het traject wordt financieel ondersteund door Dansgroep Amsterdam die hiermee een impuls geeft aan de werkgelegenheid voor dansers en choreografen. Het project wordt aangestuurd door Dansmakers Amsterdam in samenwerking met de choreograaf en de partners. Na het eerste pilot-jaar wordt Moving Forward geëvalueerd en voortgezet tot 2018.

Wie het Moving Forward traject aangeboden krijgt, wordt op 26 juni ’15 om 21:00 uur in het Compagnietheater, te Amsterdam, bekend gemaakt!