Flamenco Biënnale

Reportage - 17 nov 2021

De achtste editie van de Flamenco Biënnale Nederland brengt van 7 t/m 28 november 2021 de internationale flamenco-voorhoede naar Nederland.

Flamenco Biënnale
Nieuws - 7 okt 2021

Fan van Spaanse dans en muziek? Dan hebben we goed nieuws, want binnenkort komt de Flamenco Biënnale weer naar Nederland.

FLAMENCO BIËNNALE NEDERLAND
Nieuws - 26 jan 2021

Het festival Flamenco Biënnale Nederland heeft nu, door de verlengde lockdown, een online alternatief dat zal worden gestreamd vanuit Madrid en Sevilla.

flamenco modern andres marin patricia guerrero dans
Reportage - 24 jan 2019

Hoewel flamencovernieuwingen internationaal succes hebben, kunnen ze in Spanje onderwerp zijn van verhit debat.

La Compania Parpadeo. © Peter Buitelaar
Review - 25 jan 2017

Choreografe Myriam La Lucha verenigt traditionele flamencodans met live-muziek, elektronische muziek, videokunst en poëzie. Dit eerste project van het Nederlandse flamencodansgezelschap onderzoekt en vindt nieuwe verbindingen met de Spaanse dans. Een grensoverschrijdende verrassing!

A Palo seco. © Marcos G Punto
Review - 19 jan 2017

Choreografe en (flamenco)danseres Sara Cano (Madrid) ontwaakt met ziel en zaligheid. 'A Palo seco' zoekt de grenzen van de flamencokunst op en brengt flamencodans, moderne dans en butoh (een Japanse danstheatervorm) samen.

Dansfestival Flamenco Biënnale van start
Nieuws - 12 jan 2017

De zesde editie van de Flamenco Biënnale gaat van start. Het volledige programma van het tweejaarlijks festival staat in het teken van de flamencodans en -muzie

flamencodanseres Rocio Molina
Interview - 3 apr 2015

In de dansvoorstelling Afectos brengen flamencodanseres Rocio Molina en flamencozangeres La Tremendita hun samenwerking als muziek- en dansstuk met als derde stem de contrabas van Pablo Martín. Zaterdag 4 april in Maastricht te zien.

Terugblik Flamenco Biënnale 2015
Nieuws - 26 feb 2015

De Flamenco Biënnale Nederland bracht van 16 januari tot en met 3 februari 2015 met hun jubileumeditie de internationale hedendaagse flamenco-top naar Nederland. 

Nieuws - 28 jan 2015

Wie als danser graag over de grenzen van z'n comfortzone kijkt, valt met de neus in de boter deze Flamenco Biënnale Nederland!

Pagina's

Abonneren op Flamenco Biënnale