Dansfestival Flamenco Biënnale van start

Flamenco Biënnale van start

De zesde editie van de Flamenco Biënnale gaat 13 januari 2017 van start. Het volledige programma van het tweejaarlijks festival staat in het teken van de flamencodans en -muziek. Zestien dagen lang kan in negen steden in Nederland en België genoten worden van flamencodans optredens en masterclasses.

Het programma van de zesde editie van Flamenco Biënalle is verspreid door de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Groningen, Amersfoort en Antwerpen. Met grote ontwikkelingen in de flamencodans, jong talent en grote flamenco sterren. 

Flamencodanstalent van hoog niveau

Meer dan twee weken lang komen de beste flamencodansers ter wereld naar Nederland. Speciaal voor de Flamenco Biënnale werden flamencotalent Leonor Leal en een groep getalenteerde cellisten samengebracht. Topmusici uit Spanje, Iran en Turkije combineren de soul van de cello met flamenco in Fantasia Para Violonchelo y Flamenco.

Daarnaast zal op zaterdag 21 januari 2017 een samenwerking getoond worden tussen de danseressen Israel Galván en Isabel Bayon. Beide flamencodanseressen zijn generatiegenoten en kennen elkaar al sinds jonge leeftijd. De dansvoorstelling gaat over het bijgeloof en de demonen rondom flamencodans. Deze flamenco zal te zien zijn in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Meer dansvoorstellingen zijn te vinden in het programma van de Flamenco Biënnale.

Openbare masterclasses flamencodans

Een van de hoogtepunten van Flamenco Biënalle zijn de verschillende masterclasses. Verschillende grote namen uit de flamencodans wereld laten je kennismaken met de flamenco. De workshops en masterclasses zijn verdeeld in verschillende niveaus. Zo kan iedereen op zijn eigen manier de flamencodans kennen. Daarnaast worden er verschillende lezingen over flamencodans gehouden. Bekijk het randprogramma van de Flamenco Biënnale voor alle workshops en masterclasses en proef zelf de flamenco.

 

 

Meer inspiratie