Terugblik Flamenco Biënnale 2015

Terugblik Flamenco Biënnale 2015

De Flamenco Biënnale Nederland bracht van 16 januari tot en met 3 februari 2015 met hun jubileumeditie de internationale hedendaagse flamenco-top naar Nederland. Gedurende negentien dagen waren grote sterren en getalenteerde jonge makers te horen en te zien in schouwburgen en concertzalen van vijf verschillende steden. De vijfde editie – de omvangrijkste tot dusver -  werd door publiek en pers enthousiast ontvangen en trok een recordaantal bezoekers: ruim 17.000 met een zaalbezetting van 81% verspreid over Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven.

Flamenco Biënnale 2015

De Biënnale toonde voor de vijfde maal de ‘State of the Flamenco Arts’, van cutting-edge tot traditionele flamencodans met verrassende muzikale en choreografische allianties van eigenzinnige makers die met veel plezier de grenzen van de flamenco oprekten in cross-overs met andere genres en stijlen als jazz, barokmuziek, Indiase en klassieke muziek en hedendaagse dans. Zo verkenden choreograaf en danser Akram Khan en flamencovernieuwer Israel Galván in Torobaka de relatie tussen kathak en flamenco.  Torobaka  is een internationale coproductie in samenwerking met Stadsschouwburg Amsterdam waarmee het festival afsloot.

Win Flamenco Biënnale arrangement

Flamenco Biënnale Nederland nodigt je graag uit om jouw ervaringen te delen in een korte online enquête van 10 vragen. Hiermee kunnen zij hun aanbod nog beter op uw wensen afstemmen. De antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. Onder alle ingevulde enquêtes worden vijf Flamenco Biënnale arrangementen verloot, elk met twee vrijkaarten voor de komende Intermezzo Flamenco concertreeks die de Flamenco Biënnale Nederland momenteel voorbereidt.

Meer inspiratie