Verleg je grenzen met flamenco/modern workshop

Wie als danser graag over de grenzen van z'n comfortzone kijkt, valt met de neus in de boter deze Flamenco Biënnale Nederland. De intensieve workshop van danser en choreograaf Juan Carlos Lérida is namelijk ook toegankelijk voor niet-flamenco dansers. Op 1 februari worden de lessen afgesloten met een optreden.

Improvisatie en kruisbestuiving

Voorafgaand aan de workshop moet je huiswerk doen. Met jouw input wordt gewerkt in de les en al gauw ben je bezig een eigen choreografie in te vullen. Dat wil zeggen, een choreografie van ankerpunten. De rest wordt ingevuld met improvisatie. Je medestudenten zijn veelal flamencodansers, wat een interessante kruisbestuiving op zal leveren met de dansers met een moderne achtergrond. Uitendelijk werk je toe naar een optreden in het Bimhuis Amsterdam, op het slotfeest van de Flamenco Biënnale Nederland. Gevorderde moderne dansers zijn welkom.

Workshop Juan Carlos Lérida - Dansmakers Amsterdam. Voor gevorderde dansers (modern), flamenco-ervaring is niet nodig. Start do 29 januari 19.00 uur - totaal 5 lessen van 2,5 uur. Kijk voor prijzen en inschrijving op de website van de Flamenco Biënnale Nederland. Einduitvoering 1 februari 16.30 uur in het Bimhuis ('Flamen>GO!').

Tekst: Ginette Lavell
Foto: Paco Villalta

Lees meer over de Flamenco Biënnale en andere flamenco-evenementen op www.flamencoagenda.nl

 

Meer inspiratie