Juanjo Arqués

Juanjo Arqués is choreograaf en Young Creative Associate bij Het Nationale Ballet. Hij is afkomstig uit Spanje en woont al jaren in Amsterdam. Juanjo danste bij Het Nationale Ballet. Naast zijn carrière als danser ontwikkelde hij zich al snel tot choreograaf. Dit met succes, hij staat inmiddels bekend als een van de meest spraakmakende choreografen van de jongste generatie. Hij werkt inmiddels, behalve bij Het Nationale Ballet, ook met gezelschappen uit de Verenigde Staten, Spanje, België en Rusland

Het Nationale Ballet
Nieuws - 19 okt 2022

Op woensdag 9 november gaat het tourneeprogramma van Het Nationale Ballet in première in Amare in Den Haag.

Werken van Van Manen, Forsythe en Arqués in één voorstelling
Nieuws - 28 mei 2019

Het Nationale Ballet presenteert in het Holland Festival Van Manen, Forsythe en Arqués, met daarin drie uitzonderlijke premières van drie generaties.

5-jarig jubileum Junior Company
Nieuws - 10 mei 2017

Volgend jaar bestaat de Junior Company vijf jaar. Daarom is Het Nationale Ballet is een nieuwe crowdfunding campagne gestart voor de creatie van een nieuw ballet van. Als beloning mogen deelnemers het creatieproces van heel dichtbij meebeleven.

Blink - Junior Company. © Juanjo Arques
Review - 9 mei 2017 - Joanna Fox

Voor de 4e editie van Juniors Go Dutch danst de Junior Company een klassieker van Petipa, choreografieën van de drie 'Vans' en van drie jonge choreografen. Opmerkelijk, want de drie ‘Vans’ in een balletprogramma is uitzonderlijk. 

Review - 24 feb 2017 - Joanna Fox

The New York Times rekent Het Nationale Ballet tot de top vijf belangrijkste en meest vernieuwende balletgezelschappen. Reden voor een feestje en dubbelprogramma Made in Amsterdam I en II. Met werk van diverse internationaal gerenommeerde choreografen. 

Young Creative Associates Leung en Arques ©  Bowie Verschuuren
Nieuws - 19 dec 2016

Het Nationale Ballet benoemt de jonge choreografen Juanjo Arques en Peter Leung tot Young Creative Associates.  Zij krijgen extra steun van Het Nationale Ballet bij het ontwikkelen van nieuwe choreografieën. 

Nieuws - 29 jan 2016

Choreograaf Juanjo Arqués is genomineerd voor de Golden Mask Theatre Award, de meest prestigieuze Russische theaterprijs. De gastchoreograaf en voormalig danser bij Het Nationale Ballet ontving een nominatie in de categorie Beste Choreograaf.

Junior Company Blink Juanjo Arques
Review - 15 feb 2015

De tweede stop van het tourneeprogramma van de Junior Company is theater De Meerse in Hoofddorp. Hier genoot het publiek op donderdag 12 februari van Balletklassiekers en moderne meesters.

Junior Company tournee 2015
Nieuws - 1 jan 2015

De Junior Company danst in het voorjaar van 2015 een nieuw tourneeprogramma met wereldpremières Juanjo Arques & Robert Binet. Balletklassiekers en moderne meesters is te zien van 6 februari tot en met dinsdag 19 mei 2015.

Nieuws - 21 jul 2014

Dit zijn de genomineerden van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.

Pagina's

Abonneren op Juanjo Arqués