Junior Company tournee 2015

Nieuwe landelijke tournee Junior Company

De Junior Company danst in het voorjaar van 2015 een nieuw tourneeprogramma met wereldpremières Juanjo Arques & Robert Binet. De jonge toptalenten dansen ook werken van onder andere Hans van Manen en Rudi van Dantzig. De première van Balletklassiekers en moderne meesters is op vrijdag 6 februari 2015 in de Stadsschouwburg Amsterdam. De voorstelling is daarna nog in het hele land te zien tot en met dinsdag 19 mei 2015.

Balletklassiekers en moderne meesters

Na het grote succes vorig seizoen, brengen de jonge, zeer getalenteerde dansers van de Junior Company dit jaar opnieuw een tourneeprogramma. Onder de titel Balletklassiekers en moderne meesters danst het gezelschap fragmenten uit het klassieke repertoire zoals de pas de deux uit Het Zwanenmeer van Rudi van Dantzig en de pas de six uit Napoli van August Bournonville (1842).

Nieuwe werken zijn afkomstig van Juanjo Arques en de jonge Canadese choreograaf Robert Binet. Verder bestaat het programma onder andere uit een première voor Het Nationale Ballet van Hans van Manen (Visions Fugitives). Zo ontstaat in vogelvlucht een beknopte geschiedenis van het ballet. 

Informatie over de kaartverkoop en toegangsprijzen voor de tourneevoorstellingen zijn te verkrijgen bij de betreffende theaters.

Bekijk de website van Het Nationale Ballet voor meer info en de speellijst.

Junior Company

De Junior Company Het Nationale Ballet bestaat uit twaalf, jonge supertalenten afkomstig uit acht verschillende landen; Nederland, Italië, Japan, Rusland, China, België, Canada en de Verenigde Staten. Alle dansers zijn tussen de 18 en 21 jaar. De Junior Company is sinds 2013 het nieuwe initiatief van Het Nationale Ballet in samenwerking met de Nationale Balletacademie Amsterdam.

Meer inspiratie