Jasper van Luijk

Herdenking op 4 mei met Thuis Theater Na de Dam via livestream
Nieuws - 28 apr 2020

We kunnen niet samen komen om te herdenken op 4 mei. Daarom organiseren DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht een livestream met dans en meer!

nederlandse dans dagen logo debat
Nieuws - 7 okt 2019

Een vast onderdeel van de Nederlandse Dansdagen is het debat over de Staat van de Nederlandse Dans. Er wordt gediscussieerd over verschillende onderwerpen.

Reportage - 20 apr 2018

Onder de titel Loslopend wild liet Maas theater en dans in 2015 vijf jonge dansmakers los op
zomerfestivals als Oerol. In 2017, doken ze de theaters in.

Schermafbeelding van www.shifftutrecht.com
Nieuws - 28 sep 2017

Choreograaf Jasper van Luijk vliegt uit bij productiehuizen Korzo en De Nieuwe Oost en zet vanuit Utrecht in op verbreding van het Nederlands dansklimaat.

Jasper van Luijk - Definition of Now. © Menno van der Meulen
Review - 12 nov 2016 - Joanna Fox

In The Definition of Now onderzoekt choreograaf Jasper van Luijk de betekenis van tijd. Jefta Tanake danst solo. Audiovisuele designers Robert Groenewald en Marcel Wierckx gebruiken nieuwe technologie. Samen tonen zij een niet-alledaagse beleving. Gezien: 08-11-2016

Marcus Azzini, © Bas van Spankeren
Nieuws - 31 mei 2016

Marcus Azzini volgt in 2017 Theu Boermans op als artistiek directeur van het ITs Festival. Vanaf 2018 neemt choreograaf Jasper van Luijk de functie van artistiek leider dans over van Tim Persent.

Yonder - Jasper van Luijk, foto Menno van der Meulen
Review - 21 jan 2016

De harde realiteit werkt troostend. Het is pijnlijk maar nodig om me eraan te herinneren hoe het leven in elkaar steekt. Geen enkel levensstadia gaat Van Luijk uit de weg. Een aanjager van pracht en ellende, tot euforie en angst.

Foto: Menno van der Meulen - Yonder, Jasper van Luijk, Moving Futures Festival
Nieuws - 7 okt 2015

De nieuwste generatie dansmakers zie je op het Moving Futures Festival 2015. Dit reizende festival trekt langs negen grote steden in Nederland. De opening vindt plaats van 29 oktober tot en met 1 november 2015 in Rotterdam.

Nieuws - 1 okt 2015

Op 31 oktober trapt de tweede editie van het hedendaags dansfestival Moving Futures af in Rotterdam. In het oktobernummer van Dans  Magazine verhalen we uitgebreid over het festival, hierbij alvast een voorproefje.

Jasper van Luijk Savages Recensie Korzo Producties Generale Oost Experimentele dans
Review - 21 feb 2015

Savages, de nieuwe dansvoorstelling van de jonge choreograaf Jasper van Luijk, was van 19 tot en met 21 februari in Arnhem te zien. Op het podium ontpopte zich een samenleving op microniveau.

Pagina's

Abonneren op Jasper van Luijk