Herdenking op 4 mei met Thuis Theater Na de Dam via livestream

Herdenking op 4 mei met Thuis Theater Na de Dam via livestream

Door de coronacrisis ziet 4 mei er anders uit dan anders. We kunnen niet samen komen om te herdenken en daarom hebben DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht een onlineprogramma bedacht in het kader van Theater Na de Dam. Vanuit een lege Stadsschouwburg nemen Dorothy Blokland en Abdelhadi Baaddi kijkers mee van de ene naar de andere muzikale woonkamer, van dans tot spoken word en muziek. 

Het programma Thuis Theater Na de Dam

De livestream start om 19.30 met DJ Abdelhadi Baadi. Vanaf 19.45 begint het programma, waarin er natuurlijk om 20.00 de oorlogsslachtoffers herdacht worden. Er wordt dan ook doorgeschakeld naar de herdenking op de Dam. De rest van de avond staat in het teken van beperkte vrijheid. Het programma is ontstaan uit twee talentonwikkelingstrajecten met jonge DOX-performers onder leiding van muzikant en soundproducer Joost Maaskant en choreograaf Jasper van Luijk. Hun werkproces werd in maart abrupt onderbroken. Dit weerhield de makers en performers niet om verder te gaan. Ook maker en performer Anne-Fay Kops en spoken word artist Mariana Hirschfeld zullen je voorzien van aangrijpende live acts rechtstreeks vanuit hun woonkamer. Het programma eindigt om 21:00. 

Steun de cultuursector

De gevolgen van de coronacrisis komen hard aan in de cultuursector. De livestream is gratis, maar er is een mogelijkheid om te doneren. Heb je enorm genoten van de livestream? Voor, tijdens en na de uitzending is daarom de mogelijkheid om te doneren. Het opgehaalde bedrag wordt verdeeld over de samenwerkingspartners.

Livestream

De stream is te volgen via het YouTubekanaal van DOX en de websites van DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht. Doneren is mogelijk via deze link

 

Meer inspiratie