Schermafbeelding van www.shifftutrecht.com

Jasper van Luijk lanceert nieuw dansgezelschap SHIFFT

Choreograaf Jasper van Luijk (1987) vliegt uit bij productiehuizen Korzo en De Nieuwe Oost en zet vanuit Utrecht in op verbreding van het Nederlands dansklimaat. Samen met zakelijk producent Lisa Donia pioniert hij onder de noemer SHIFFT.

Dans toegankelijk voor nieuw publiek

Met het oprichten van SHIFFT zoekt van Luijk naar verbinding. SHIFFT hoopt een creatieve hub in Utrecht te vormen die de dans- en performancecultuur toegankelijk maakt voor nieuw publiek. Het creëert een open danscultuur, produceert (inter)nationaal spelend werk en opent een fysieke plek voor publiek, vakgenoten en collega-kunstenaars. Niet alleen koppelt SHIFFT verschillende kunstdisciplines aan elkaar; het laat kunstenaar en publiek ook kennismaken. 

SHIFFT creëert buiten het kader, naast een danspubliek spreekt het werk van SHIFFT de literatuur-, muziek-, en beeldende kunstliefhebber aan. Bovendien betrekt het het bedrijfsleven bij de ontwikkeling van het werk én de organisatie. SHIFFT werkt bevlogen aan impact bij het publiek en het culturele veld met avontuurlijke cross-mediale en dynamische producties.

Eerste dansvoorstelling Bliss trapt af 

In de eerste dansvoorstelling, Bliss, staat de verslaving aan de snelheid waarmee we onze informatie consumeren centraal. In een concept van Jasper van Luijk delen twee dansers, een schrijfster en een muzikant de wens zich te onttrekken van de digitale samenleving en kiezen ervoor om off-grid te gaan. Elektronische livemuziek, gesproken tekst en dans vermengen zich tot een uniek geheel. Na het succes van Yonder en The Definition of Now is Bliss de derde voorstelling van van Luijk over de relatie tussen de mens en zijn tijdgeest. Bliss wordt gemaakt in coproductie met De Nieuwe Oost en wordt ondersteund door theaternetwerk De Coproducers.

Bliss gaat in première op 8 november in Theater Kikker te Utrecht en is daarnaast nog 21 keer in twaalf steden te zien vanaf november 2017 tot en met februari 2018.

Meer inspiratie