Connor Schumacher

Connor Schumacher (1987) begon zijn danscarrière aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Nederland, waar hij zich vanaf 2012 richt op het creëren van performances bij Dansateliers Rotterdam.

In zijn werk toont Schumacher zich als een bedreven bedenker en maker van nooit voor de hand liggende beelden. Door het lichaam in beweging te brengen tracht hij, voor zowel performer als publiek, een nieuw bewustzijn van het hier en nu te creëren. 

conny janssen gouden zwaan dansen prijs
Nieuws - 7 okt 2019

Tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala van Festival de Nederlandse Dansdagen 2019 zijn er verschillende prijzen uitgereikt.

Dansateliers viert 25-jarig bestaan 1993 2011 2013 Gale Kristin
Nieuws - 10 okt 2018

Dansateliers is al 25 jaar dé Rotterdamse werkplaats voor hedendaagse dans. Daarom begon het Rotterdamse danshuis zijn jubileumjaar feestelijk.

Connor Schumacher. Bron: Dansateliers
Nieuws - 1 aug 2017

Lijkt het je wat om de nieuwe fysieke performer te worden in Transitioning Performance? Dan heb je geluk - choreograaf Connor Schumacher is op zoek!

Genomineerden voor prijzen Nederlandse Dansdagen
Nieuws - 30 jun 2017

Zes veelbelovende choreografen zijn geselecteerd voor de stimuleringsprijzen van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2017.

Fonds Podiumkunsten steunt acht nieuwe makers
Nieuws - 27 mei 2016

Het Fonds Podiumkunsten ondersteunt met de Nieuwe Makers-regeling acht nieuwe makers in de eerste aanvraagronde van 2016.

Foto: Menno van der Meulen - Yonder, Jasper van Luijk, Moving Futures Festival
Nieuws - 7 okt 2015

De nieuwste generatie dansmakers zie je op het Moving Futures Festival 2015. Dit reizende festival trekt langs negen grote steden in Nederland. De opening vindt plaats van 29 oktober tot en met 1 november 2015 in Rotterdam.

Nieuws - 1 okt 2015

Op 31 oktober trapt de tweede editie van het hedendaags dansfestival Moving Futures af in Rotterdam. In het oktobernummer van Dans  Magazine verhalen we uitgebreid over het festival, hierbij alvast een voorproefje.

Bron: Museum Boijmans van Beuningen
Nieuws - 30 sep 2015

Dansen in het museum lijkt op het eerste gezicht misschien wat risicovol. Voor je het weet stoot je een kunstwerk om. Toch gaat het van 17 tot en met 25 oktober gebeuren in Museum Boijmans Van Beuningen.

Motel Mozaïque, Rotterdam, Connor Schumacher, Jan Martens
Nieuws - 10 mrt 2015

Motel Mozaïque bestaat uit spannende en mooie nieuwe muziek, indringend theater en opvallende beeldende kunst. Niet alleen op muziekgebied, maar ook op dansgebied is het festival voor de bezoeker altijd een ware ontdekkingstocht.

Nieuws - 20 jun 2014

Vijf talentontwikkelaars voor de dans roepen gezamenlijk een netwerk in het leven: Moving Futures. Met dit netwerk willen zij opkomend choreografisch talent de kans geven zich verder te ontwikkelen, meer speelmogelijkheden creëren en kennis delen. In het najaar treedt dit netwerk voor het eerst naar buiten met het Moving Futures Festival.

Abonneren op Connor Schumacher