Genomineerden voor prijzen Nederlandse Dansdagen

Nominaties Prijzen NDD 2017 bekend

Choreografen Shailesh Bahoran, Connor Schumacher en Sabine Molenaar zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2017. Voor het eerst wordt ook de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017 uitgereikt. Hiervoor zijn Ryan Djojokarso, Gaia Gonnelli en Guilherme Miotto geselecteerd. 

Een commissie van de Nederlandse Dansdagen (NDD) nodigde afgelopen maand professionals uit het dansveld uit om veelbelovende choreografen, die nog geen structurele subsidie ontvangen, voor deze stimuleringsprijzen voor te dragen.

Dansprijs voor nieuw werk

Met de dansprijs kunnen de twee winnaars nieuw werk initiëren en ontwikkelen. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2017 en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017 die op vrijdag 6 oktober worden uitgereikt, zijn landelijke stimuleringsprijzen voor talentvolle makers. De prijzen worden beschikbaar gesteld door de gemeente Maastricht.

In september, voorafgaand aan Festival de Nederlandse Dansdagen, presenteren alle genomineerden hun plannen voor een nieuw werk aan een commissie. Na dialoog met makers, over hun artistieke plannen en hun cultureel ondernemerschap, zullen de commissies van beide prijzen de winnaars kiezen. De prijzen van € 12.000,- en € 10,000,- worden geïnvesteerd in de nog te creëren werken, die in 2018 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première gaan. Tijdens de 20e editie van het festival op 5, 6, 7 en 8 oktober 2017 worden de winnaars bekend gemaakt. Onder andere Cecilia Moisio, Loïc Perela en Katja Heitmann gingen de winnaars van 2017 voor. 

 

Meer inspiratie