Eerste editie nieuw festival voor jonge dansmakers Moving Futures

Eerste editie nieuw festival voor jonge dansmakers Moving FuturesVijf talentontwikkelaars voor de dans roepen gezamenlijk een netwerk in het leven: Moving Futures. Met dit netwerk willen zij opkomend choreografisch talent de kans geven zich verder te ontwikkelen, meer speelmogelijkheden creëren en kennis delen. In het najaar treedt dit netwerk voor het eerst naar buiten met het Moving Futures Festival.

Vijf (talent)ontwikkelaars in de dans - Dansateliers Rotterdam, Dansmakers Amsterdam, DansBrabant Tilburg, Random Collision Groningen en Generale Oost Arnhem - bundelen hun krachten om zo jong choreografisch talent te steunen. Dans leek de laatste decennia steeds verder in zichzelf gekeerd te raken, nu is er een generatie opgestaan die zich uiterst bewust is van de omgeving, nadenkt over context en publiek en organisch verbindingen legt met de samenleving.

De samenwerking tussen de vijf partners zorgt ervoor dat versnippering in de talentontwikkeling in de dans op een cruciaal niveau wordt voorkomen. Gezamenlijk wordt er geïnvesteerd in makers die bijdragen aan een pluriform en kwalitatief sterke aanwas voor het nationale dansveld. Voor de makers betekent deze krachtenbundeling dat hun netwerk direct bestaat uit vijf partners, dat zij langere lijnen kunnen maken en in meerdere steden bekendheid krijgen bij podia en publiek.

Moving Futures Festival

Moving Futures Festival is een nieuw reizend festival dat vijf steden in Nederland aandoet met dans van aanstormend choreografietalent. Tijdens het festival zal werk te zien zijn van o.a. Cecilia Moisio, Arno Schuitemaker, Jelena Kostic, Giulio D’Anna, Fernando Belfiore, Connor Schumacher en Jasper van Luijk. Daarnaast zal elke stad samenwerking zoeken met lokale partners voor verankering met het locale culturele publiek. De ‘think national, act local-aanpak’ die in de basis van de programmeringsopzet is ingebakken, is ook meteen een van de zaken die dit Moving Futures festival onderscheidend maakt.

Meer informatie vind je op de website van Dansateliers.

Festival locaties en data

Amsterdam
9 t/m 12 okt
Locaties: Theater Bellevue, Melkweg Theater, SSBA Salon, De Balie en Dansmakers aan ’t IJ

Tilburg
15 t/m 17 okt
Locatie: De NWE Vorst

Drachten
24 t/m 26 okt
Locatie: Schouwburg De Lawei

Rotterdam
31 okt t/m 2 nov
Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Arnhem
6 t/m 8 nov
Locaties: Schouwburg Arnhem en Theater aan de Rijn