Motel Mozaïque, Rotterdam, Connor Schumacher, Jan Martens

Dans te gast in Motel Mozaïque 2015

De 15e editie van het Motel Mozaïque festival vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 april 2015 op diverse locaties in het centrum van Rotterdam. In samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg presenteert Motel Mozaïque optredens van jonge, talentvolle, internationale performancemakers zoals Berstad/Helgebostad/Wigdel (NO), Trajal Harrell (US), EISBÄR* (BE), Jan Martens (BE) en Connor Schumacher (US). Diverse van deze dansvoorstellingen beleven hun première tijdens Motel Mozaique.

Trajal Harrell (US) – Judson Church Is Ringing In Harlem (Made-to-Measure)

Judson Church Is Ringing In Harlem is een dansvoorstelling van de New Yorkse choreograaf Trajal Harrell. De dans laat een hedendaagse confrontatie en dialoog zien tussen twee uiteenlopende dansstijlen: de gestileerde en extreme uitbundigheid van voguing met daartegenover de veel minder theatrale, op improvisatie gestoelde postmoderne dans.

Berstad/Helgebostad/Wigdel (NO) – Soil Girl (Nederlandse première)

De drie jonge Noorse vrouwen van Berstad/Helgebostad/Wigdel zijn zowel choreografes als performers. Ze maken krachtig, intens en visueel theater met een dikke knipoog naar dans en een experimentele houding tegenover de podiumkunsten. De nieuwe voorstelling Soil Girl gaat over het verlangen naar echtheid en materie.

Jan Martens (BE) – Ode To The Attempt (Nederlandse première)

Ode To The Attempt is een voorstelling over creëren. Over betekenisvol zijn. Over de stadia die je als kunstenaar doorloopt om tot een eindproduct te komen. Jan Martens (1984) geeft in deze voorstelling het materiaal dat het niet gered heeft, dat nooit het daglicht heeft gezien of een publiek bereikt, een kans. Omdat het onvolmaakte een andere kwaliteit heeft, die minstens even waardevol kan zijn als het afgeronde.

Connor Schumacher (US) – I Trust In This Life we will have another moment alone

Deze Amerikaanse performancekunstenaar is als artist-in-residence betrokken bij Dansateliers in Rotterdam. Schumacher benadrukt in zijn werk het huidige moment in de ruimte door een balans te creëren tussen theatrale beelden, objecten en composities.

Charlotte Goesaert & Joost Maaskant (NL) – Epic Fail (première)

Epic Fail is een punkconcert in de vorm van een dans- en stemkunstvoorstelling. Door beatbox, dans, een zeer geavanceerd loopstation en extreme stemkunst met elkaar te combineren gaan Charlotte Goesaert en Joost Maaskant (ook bekend als Maask) de strijd aan met en tegen perfectie.

Festival Motel Mozaique Rotterdam

Motel Mozaïque combineert sinds de eerste editie in 2001 muziek, theater, performance, dans en beeldende kunst. Tijdens het festival zijn bekende en onbekende muzikanten, dj’s, beeldend kunstenaars en theatergezelschappen afwisselend of gezamenlijk te gast in het motel.Daarnaast (ver)leiden de Gidsen van Motel Mozaïque de bezoekers langs bijzondere plekken in de stad en in het festival. Bekijk voor meer informatie de website van Motel Mozaïque.