Home » Reportage
Handige Instagram accounts dansers

5x handige en inspirerende Instagram accounts voor dansers

Op sociale media zien we veel dans voorbijkomen, zoals bijvoorbeeld op platformen als TikTok. Maar ook op Instagram zijn er veel inspirerende accounts te vinden voor dansers. Niet alleen accounts met mooie dansfilmpjes of foto’s, maar ook zijn er accounts met handige tips over bijvoorbeeld voeding of blessures. Wij hebben 5 van die handige accounts voor je op een rijtje gezet.

1. Nourish.headtopointe

Dit is het account van Monika Saigal, voedingsdeskundige gespecialiseerd in voeding voor dansers. Haar posts staan vol met handige, makkelijk te begrijpen tips en quotes die je kunnen helpen bij je voeding. Daarnaast besteed ze ook aandacht aan het belang van je mentale gezond.

2. Dancer_fitness.com_

Het account van Katie Groven, fitnesstrainer voor het optimaliseren van dansers vaardigheden door middel van krachttraining. Ze geeft handige tips en oefeningen om bijvoorbeeld beter te kunnen draaien, springen of voor een betere balans.


 

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


3. Karin_lambrechtse

Karin Lambrechtse heeft meer dan 10 jaar gedanst bij Introdans, het op twee na grootste dansgezelschap van Nederland. Ze heeft zich altijd geïnteresseerd in voeding dus heeft zich na haar carrière bij Introdans omgeschoold tot diëtist met specialisaties in sport, dans en eetstoornissen. Op haar Instagram account geeft ze handige tips en plaatst ze lekkere recepten voor dansers.

4. Dancedpt

Fysiotherapeut Amry Werner is gespecialiseerd in dans. Op haar Instagram account geeft ze handige oefeningen en tips om blessures te voorkomen of te genezen, of bijvoorbeeld je balans te verbeteren. Aan de hand van filmpjes kun je zien wat je bij welke oefening moet doen hoe je het correct uit moet voeren.

5. Dansmagazine

Natuurlijk hebben wij ook een eigen Instagram account, die niet in dit rijtje mag ontbreken. Bijna dagelijks plaatsen wij tips, dansnieuws, interviews of inspirerende quotes. Wil je niks meer missen en iedere dag verrast worden? Neem vooral een kijkje en volg ons account.

 

Meer inspiratie