Home » Reportage
10 dansaccounts op Instagram

10 dansaccounts op Instagram die je niet mag missen!

Het internet staat vol met leuke dansvideo’s en getalenteerde dansers. Ook Instagram stroomt over van de dansaccounts. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet. 


1.    Imre van Opstal

Onze eigen voormalige NDT-danseres Imre van Opstal mag je niet missen in je lijst van volgers. Ze plaatst video’s waarin ze improviseert, vertelt over haar dagelijkse leven en haar kunst. 

2.    Michaela DePrince

Michaele DePrince is de solist van het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Haar inspirerende verleden en haar toewijding aan dans heeft haar gebracht waar ze nu is. Ze is dus een rolmodel voor vele jonge balletdansers. 

3.    Samuel Minguillon

Samuel Minguillon is vaak in Nederland te vinden: hij geeft les op Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten en regelmatig bij Henny Jurriëns Studio.
Hij is oprichter van de In/Out techniek, waarbij je veel over de vloer beweegt. Je vindt veel dansvideo’s van hem waar hij als een vis in het water over de vloer beweegt. Echt bijzonder! 

4.    Oxygen

De Limburgse dansgroep Oxygen heeft zichzelf in een korte tijd op de kaart gezet. Na hun deelname aan TV-programma’s zoals: Circus Gerschtanowitz, Dance As One en nu World of Dance in de Verenigde Staten hebben zij de harten van Europa en Amerika verovert. Ken jij ze al? 

5.    Menno van Gorp

Ons eigen talent Menno van Gorp is een internationaal bekende breakdancer die deel uitmaakt van de Hustlekidz en winnaar is geweest van Red Bull BC One: de grootste breakdance competitie van de wereld. Daarnaast is hij vader van een dochter en heeft hij ook in theatervoorstellingen gestaan. Allemaal terug te vinden op zijn pagina!

6. Shelby Williams aka Biscuit Ballerina

Williams is de solist van Ballet Vlaanderen, dus een top ballerina. Op haar Biscuit Ballerina account laat ze op een grappige manier de worstelingen van een danser zien: gesikkelde voeten, sprongen die fout gaan, pirouettes die niet lukken of ingedraaide benen. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Gaat hij bij jou een keer fout? Bedenk dan dat hij bij topdansers zoals Shelby Williams ook wel eens fout kan gaan!

7. RubberLegz

Kun jij je been in je nek leggen? Geloof het maar, deze man kan beide benen in zijn nek leggen en het er comfortabel doen uitzien. Hij heet niet voor niks RubberLegz. Als breakdancers kan hij zichzelf in de gekste poses vouwen en werkt hij samen met verschillende dansers om dansvideo’s te maken. 

8. Alex Wong

Alex Wong is een internationaal bekende dansers die we kennen van SYTYCD All Star in de VS, voormalig danser bij Miami City Ballet en andere shows. Hij plaatst foto’s waar hij zijn flexibiliteit, kracht en techniek in verschillende omgevingen laat zien. Met grappige video’s en prachtige lijnen verovert hij zo je hart. 

9.    Alleyne Dance 

De bekende tweeling die bij voorheen bij Akram Khan dansten, reizen nu de wereld rond om hun zelfgecreëerde workshop te geven: Dynamics, Rhythm & Texture. Beide dansen ze bij het gezelschap Ultima Vez en doen daarnaast nog andere projecten. 

10.    Millenium Dance Complex

Bijna al je favoriete commerciële dansers uit Amerika vind je hier. Een van dé places to be als je als danser in Amerika bent of woont. 

 

En natuurlijk kan je Dans Magazine volgen op Instagram!

Meer inspiratie