Home » Reportage

Inspiratie nodig? Volg deze dansaccounts op Instagram!

De dansers en dansgezelschappen worden op Instagram goed vertegenwoordigd. Dansfoto’s en video’s worden veelvuldig gedeeld via #dance en #dancers. Dans Magazine koos de origineelste en mooiste accounts uit om te volgen.

Dansers

In de top vijf favoriete accounts staan inspirerende ballerina’s, hiphop-dansers en fotogenieke dansers.

@seanlew - Sean Lew

Lew is danser en choreograaf. Al van kinds af aan danst hij. Hij was bij het tv-programma Glee te zien en danste in Amerikaanse X Factor mee. Hij plaatst regelmatig dansvideo’s waarop hij zijn nieuwste choreo’s laat zien.

@isabellaboylston - Isabella Boylston

De ballerina danst al vanaf 2006 bij het American Ballet Theatre. Onlangs verbrak ze, samen met haar beste vriend James Whiteside, het wereldrecord ‘En Pointe’ dansen. Ze is vaak te zien met haar beste vriend. Ze noemen elkaar de “Cindies”

@rubberlegz - Rubberlegz

Rubberlegz, in het echt Rauf Yasit, komt uit LA. Hij is choreograaf, danser en fotograaf. Hij is een van de oprichters van WeWolf Works. Hij is een kei in zichzelf opvouwen en in de meest ingewikkelde posities vast te leggen.

@rockadeezy - RJ Puno

Hij won samen met zijn breakdance crew Super Cr3w het programma America’s Best Dance Crew in 2008. Hij is goed met het timen van foto’s: in al zijn posts op Instagram lijkt het alsof hij zweeft.

@mistyonpointe – Misty Copeland

Een ballerina die zeker niet uit deze lijst mag ontbreken, is Misty Copeland. De danseres danst bij het American Ballet Theatre. Ze is de eerste getinte vrouw die bij het American Ballet Theatre mag dansen.

Dansgezelschappen en studio’s

Dans Magazine koos een combi van Nederlandse en internationale dansgezelschappen en -studio’s uit die je zeker moet volgen.

@mdcdance – Millannium Dance Complex

Overal ter wereld staat een dansstudio van het Millannium Dance Complex. De studio begon in Los Angeles, maar is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. De dichtstbijzijnde staat in Keulen, Duitsland. De dansstudio wordt regelmatig bezocht door celebrities, zoals Beyoncé, Janet Jackson en Britney Spears. Op YouTube staat de studio bekend om de strakke urban dansvideo’s.

@batshevadancecompany – Batsheva Dance Company

Het dansgezelschap komt uit Tel Aviv. Het staat vooral bekend om het gebruik van de Gaga-stijl, een relatief nieuwe stijl bedacht door Ohad Naharin. Gaga gaat over het gevoel van vrijheid en plezier oproepen en kent daarbij geen regels.

@ndtdance – Nederlands Dans Theater

In 1959 werd NDT opgericht door drie choreografen: Benjamin Harkarvy, Aart Verstegen, Carel Birnie en achttien dansers van het Nationale Ballet. Het moderne dansgezelschap bestaat dit jaar 60 jaar.

@nationaleoperaballet – Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet ontstond in 1961 uit een fusie van het Amsterdams Ballet en het Nederlands Ballet. Het gezelschap is onderdeel van het Nationale Opera en Ballet. Op de Instagrampagina van het Nationale Ballet staan dan niet alleen foto’s van balletten, maar ook van opera’s. Dat zorgt voor een mooie afwisseling.

@marthagrahamdance – Marta Graham Dance Company

Martha Graham staat bekend om haar grote invloed op de moderne dans en de Graham-techniek. Bij die techniek ligt de focus op de romp en het contact van de voeten met de vloer. In 1926 begon Graham haar dansgezelschap om haar nieuwe techniek te leren aan andere dansers.

Volg jij het Instagram account van Dans Magazine al? @dansmagazine

 

 

Meer inspiratie