Wereldrecord 'En Pointe' dansen verbroken

Voor de studio van het Amerikaanse tv-programma Live Kelly and Ryan stonden gisteren 306 dansers klaar om het wereldrecord ‘Zo veel mogelijk dansers één minuut en pointe dansen’ te verbreken. Dat is ze gelukt!

En pointe

Het vorige record kwam uit 2011: toen stonden er 245 ballerina’s voor een minuut op spitzen . Gisteren is dat record verbroken. Onder leiding van James Whiteside en Isabella Boylston, beide dansers bij het American Ballet Theatre, stonden er in New York 306 dansers en pointe. Samen met presentatrice Kelly Ripa en drie dansers van het New York City Ballet leidden ze de groep.

De dansers moesten één minuut hoog op hun teentoppen staan. Ze mochten elkaar niet aanraken en er mocht op niets geleund worden.

James en Isabella

Whiteside en Boylston dansen allebei al jaren bij het American Ballet Theatre. Isabella begon in 2006 en James in 2012. Ze zijn beste vrienden en geven zichzelf de bijnaam “The Cindies”. Het was hun droom om het wereldrecord te verbreken. Ze schakelden hulp in van het tv-programma Live Kelly and Ryan en deden een succesvolle poging om het record te verbreken.

Bekijk hieronder hoe ze het record verbreken:

Meer inspiratie