Home » Reportage
Foto van een dansers maken met mobiel. Foto via Unsplash.com

DANSTIP: Dansfoto’s maken met je mobiele telefoon

Heb jij altijd al een mooie dansfoto willen maken maar heb je geen fotocamera? Geen zorgen! Wij hebben voor jouw vier eenvoudige tips die jouw kunnen helpen om ook met je mobiele telefoon dans op een professionele wijze te vereeuwigen.  

Tips voor jouw als fotograaf

Niet bewegen
Blijf op één plek staan. Het is begrijpelijk dat als je de dansers ziet dansen jij ook automatisch mee wil bewegen maar dat is juist niet de bedoeling. De kunst is om juist stil te blijven staan, zo mis je niet de belangrijkste stukken en ben je meer gefocust.

Twee handen je mobiel vasthouden
Hou je toestel vast met twee handen. Zo voorkom je bewegend beeld en scheve foto’s. Zo kan je toestel ook beter focussen en zijn je foto’s scherper.

Ontwijk lampen op podium
Ontwijk de lampen op het podium. Zo staan de dansers mooier op het podium en stralen. Maar jou foto’s worden alleen maar een witte vlek. Voorkom daarom dat er op de achtergrond een lamp in je lens zit te schijnen waardoor de danser een wazige vlek wordt.

Wees creatief en voorbereid
Voorwerk is erg belangrijk. Wat wil je neerzetten? Wat wil je dat de danser uitstraalt? En wat is het doel van de foto’s? Laat je creativiteit stromen en laat de danser die je fotografeert op een totaal ander manier fotograferen dan een standaard grand jeté. Toon de danser op een manier zoals de danser zichzelf ziet.

Tips voor jouw als danser op de foto

Weet wat je wilt
Bedenk een sfeer en setting die het beste past bij wat jij wil uitstralen. Wil je vrolijkheid uitstralen of juist somberte. Wil je uitblinken op de foto of juist innerlijk laten zien. Dit is belangrijk om te weten voordat je überhaupt begint met een fotograaf te zoeken. Weet wat je wilt!

Heftige make-up
Maak je foto’s op het podium? Wees dan niet karig met je make-up. Je hebt je make-up goed aangebracht als iemand anders zegt: “Wow dat is heftig!” Dit valt dan namelijk van een afstand niet op, en vlakt op de foto weer uit. 

Een goede fotograaf
Zoek iemand die begrijpt waar je mee bezig bent. Natuurlijk is het gemakkelijk om je eerst je beste vriend of vriendin te vragen. Maar heeft hij of zij wel verstand van dans, of belangrijker nog, begrijpt hij of zij wel wat je bedoeld? Dit is belangrijk om over na te denken. Zo voorkom je teleurstellingen. Dus stap uit je comfortzone en ga naar iemand opzoek die zich gemakkelijk in je visie kan verplaatsen.

Voorkom blessures
Wees opgewarmd! Zo zien alle dansposes er veel mooier en professioneler uit. Zo voorkom je ook eventuele blessures die je liever niet wil hebben als aandenken.

Meer inspiratie